Mircea Dinescu - Premiul naţional de poezie "Mihai Eminescu" pentru Opera Omnia

Poetul Mircea Dinescu a primit Premiul naţional de poezie "Mihai Eminescu", pentru Opera Omnia, în cadrul unei festivităţi organizate duminică seară la Teatrul "Mihai Eminescu", din municipiul Botoşani.

6 afișări
Imaginea articolului Mircea Dinescu - Premiul naţional de poezie "Mihai Eminescu" pentru Opera Omnia

Mircea Dinescu - Premiul naţional de poezie "Mihai Eminescu" pentru Opera Omnia

Dinescu a fost desemnat câştigător de un juriu naţional. Premiul este oferit anual de Primăria municipiului Botoşani, iar in acest an el a avut o valoare de 1.500 de euro.

Câştigătorul premiului a primit din partea Consiliului Local Botoşani, ca la fiecare editie, şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Anul acesta însă este prima data când au fost consilieri locali care au votat împotriva acordării acestui titlu, în principal cei ai PRM.

La festivităţile dedicate zilelor Mihai Eminescu şi la gala de decernare a Premiului naţional de poezie au participat ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, şi cel al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, care este şi vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Tot în cadrul galei de duminică seară, de la Botoşani, ministrul Adrian Iorgulescu a înmânat premiul pentru Opera Prima poetului Florin Partenie, din Bistriţa. Premiul a fost obţinut pentru volumul de poezii “Reverenţa”.

"E cel mai prestigios premiu pentru debut, drept pentru care mulţumesc juriului. Mă bucur şi mă înveselesc", a declarat laureatul din acest an al premiului Opera Prima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici