Mungiu deschide Săptămâna filmului românesc la Budapesta

Cristian Mungiu va fi prezent la deschiderea Săptămânii filmului românesc la Budapesta, care se va desfăşura în perioada 16 - 21 octombrie, filmul său fiind primul proiectat în cadrul evenimentului organizat de Institutul Cultural Român din Budapesta şi Ministerul Culturii şi Educaţiei din Ungaria.

2 afișări
Imaginea articolului Mungiu deschide Săptămâna filmului românesc la Budapesta

Mungiu deschide Săptămâna filmului românesc la Budapesta

Potrivit Institutului Cultural Român din Budapesta, în Săptămâna filmului românesc la Budapesta vor fi rula cele mai bine cotate filme româneşti la cinema Urania din capitala maghiară.

Astfel, în prima seară, va fi proiectat câştigătorul Palme d'Or la Cannes, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" dar şi producţii mai vechi premiate, din 1965 "Pădurea Spânzuraţilor" al lui Liviu Ciulei şi "Răscoala" lui Mircea Mureşan care a fost distins cu premiul pentru debut în 1966.

De asemenea, vor fi proiectate "California Dreamin (nesfârşit)" al lui Cristian Nemescu, "Filantropica" de Nae Caramfil, "Occident" în regia lui Mungiu, "Balanţa" şi "Reconstituirea" regizorului Lucian Pintilie şi scurtmetraje de Cătălin Mitulescu, Corneliu Porumboiu, Cristian Nemescu şi Cristian Mungiu.

Săptămâna Filmului Românesc îi are ca invitaţi de onoare pe Cristian Mungiu şi pe actriţa Anna Szeles, care a interpretat-o pe Ilona din "Pădurii spânzuraţilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici