Mungiu: Vreau ca "4,3,2" să fie văzut de cât mai mulţi oameni

Cristian Mungiu, autorul filmului "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", distins cu Palme d'or la Cannes, a declarat într-un interviu pentru Reuters, la New York, că ceea ce contează mai mult pentru el este ca filmul să aibă o audienţă largă şi nu să obţină multe premii.

1 afișare
Imaginea articolului Mungiu: Vreau ca "4,3,2" să fie văzut de cât mai mulţi oameni

Mungiu: Vreau ca "4,3,2" să fie văzut de cât mai mulţi oameni

Mungiu a declarat că speră ca filmul său să aibă la fel de mult succes în Statele Unite, cum a avut şi în Europa, adăugând că nu se consideră un regizor de filme artistice, făcute pentru cinematografe mici şi un număr redus de persoane. Acesta a adăugat că este mulţumit de faptul că este primul regizor român premiat la Cannes, însă nu "sare în fiecare zi în sus de bucurie", ci îşi doreşte ca filmul său să ajungă la cât mai mulţi oameni.

Cristian Mungiu a mai spus că este încântat de primele reacţii pozitive din Statele Unite ale Americii, însă nu se aşteaptă să fie premiat la fel ca în Europa. "Ar fi un bonus mare pentru noi să fim nominalizaţi la Oscar, dar «4,3,2» nu este neapărat genul de film care să fie premiat în State", a declarat Mungiu.

"Dacă ai abilitatea să găseşti o poveste relevantă şi care este apropiată de tine, vei putea să faci ceva mult mai complex decât dacă scrii o piesă despre comunism sau avort", a mai spus Mungiu.

Regizorul speră că seria de filme despre comunism pe care o va produce va fi văzută de tot atât de mulţi spectatori ca şi "4,3,2".

"Nu pot să concurez cu Spiderman 3, este bine că sunt oameni care se duc să vadă acest film, dar sunt şi oameni care vor să vadă filmul meu", a mai spus Mungiu.

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost prezentat în avanpremieră, între 29 septembrie şi 1 octombrie, în cadrul celui mai prestigios eveniment cinematografic din Statele Unite, NYFF, ca una dintre piesele sale de rezistenţă.

Cu câteva zile înainte de deschiderea oficială a festivalului, toate biletele la filmul lui Mungiu fuseseră deja vândute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici