New York Times a introdus plata pentru conţinutul online

New York Times a introdus, luni, plata pentru conţinutul online pentru cititorii din întreaga lume, după ce a testat formula în Canada începând cu 17 martie, şi plănuieşte să atragă cititorii cu o ofertă foarte bună.

26 afișări
Imaginea articolului New York Times a introdus plata pentru conţinutul online

New York Times a introdus plata pentru conţinutul online

În primele patru săptămâni de la introducerea sistemului cu plată, abonamentul pentru una dintre cele trei formule online va costa 99 de cenţi/ lună.

După această perioadă, clienţii care depăşesc o limită de 20 de articole online vor plăti un abonament: 15 dolari pe lună pentru acces pe site-ul New York Times de pe computer sau telefonul mobil, 20 de dolari pentru acces pe site de pe computer şi tablete sau 35 de dolari pentru acces de pe orice dispozitiv.

Într-o scrisoare adresată, luni, cititorilor, Arthur Sulzberger, patronul cotidianului, a explicat că această ediţie online cu plată reprezintă "o investiţie pentru viitor".

"Acest lucru ne va permite să dezvoltăm noi surse de venituri pentru întărirea capacităţii noastre de a ne continua misiunea jurnalistică şi pentru a realiza inovaţii online care ne vor permite să vă oferim un jurnalism de mare calitate, indiferent de suportul pe care îl alegeţi", a explicat acesta.

Abonaţii ediţiilor print ale publicaţiilor New York Times şi International Herald Tribune, ce aparţin Times Co., vor avea acces online gratuit la tot conţinutul de pe site-ul NYTimes.com.

Grupul de presă Times Co. a anunţat în ianuarie anul trecut că va introduce la începutul anului 2011 o taxă pentru cei care doresc să acceseze conţinutul publicat pe nytimes.com.

Potrivit datelor companiei de cercetare Nielsen, nytimes.com este cea mai populară ediţie electronică a unui ziar din Statele Unite şi figurează printre cele mai populare site-uri de informaţii americane.

Printre marile titluri din SUA care au site-uri accesibile doar cu plată se numără Wall Street Journal, proprietate a grupului News Corporation, condus de Rupert Murdoch, şi Newsday.

Totodată, anul trecut, cotidianul britanic The Times şi suplimentul său de duminică, The Sunday Times, au introdus taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici