Nume mari din lumea jazz-ului, la" Jazz and More" (Video)

Cel mai bine cotaţi tineri artişti de jazz din Statele Unite ale Americii, pianistul Vijay Iyer şi saxofonistul Rudresh Mahanthappa, şi-au confirmat prezenţa la Sibiu, unde vor concerta în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului International Jazz and More, care va avea loc în octombrie.

43 afișări
Imaginea articolului Nume mari din lumea jazz-ului, la" Jazz and More" (Video)

Pianistul Vijay Iyer şi saxofonistul Rudresh Mahanthappa

Vijay Iyer este prezentat în publicaţia The Village Voice ca "cel mai impozant pianist şi compozitor care s-a ivit în ultimii ani", iar în The New Yorker ca unul dintre cei mai importanţi pianişti ai zilelor noastre.

Criticii de specialitate de la The Downbeat Magazine l-au clasat pe primul loc într-un clasament al celor mai buni tineri artişti de jazz, timp de doi ani consecutiv, în 2007 si 2008.

Acesta a lansat 12 albume care s-au bucurat de aprecierea criticii de specialitate, printre care "Tragicomic", în 2008, alături de trio-ul său, "Door", în 2008, cu trio-ul Fieldwork, "Still Life Commentator", în 2007, cu poetul interpret Mike Ladd şi "Raw Materials" în 2006.

Rudresh Mahanthappa este considerat unul dintre cei mai inovatori tineri muzicieni şi compozitori din lumea jazz-ului contemporan, fiind recunoscut pentru viziunea originală în abordarea diferitelor stiluri.

Criticii de specialitate ai The Downbeat Magazine l-au clasat anul acesta pe locul al doilea între cei mai buni tineri artişti de jazz.

Conform revistelor The Village Voice, JazzTime şi The Denver Post, ultimul său album, "Codebook" (Pi Recording, 2006), face parte din topul celor mai bune albume de jazz ale ultimilor ani.

Concertul de la Sibiu face parte din turneul european al artiştilor, urmănd ca după reprezentaţie să se îndrepte înspre Mannheim, Germania.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional Jazz and More va avea loc în perioada 17-19 octombrie 2008.

Evenimentul promovează muzica de avangardă, fiind dedicat evidenţierii şi dezvoltării noilor tendinţe în muzică şi oferă un spectru generos de stiluri, de la New Jazz şi Avant Jazz la Free Jazz şi Improvised Music până la Art-Noise, Electro Music şi Avant-Rock.

 Vijay IyerTrio - "Questions of agency"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici