"O amintire, un monolog, un strigăt şi o rugăciune", împotriva violenţei asupra femeilor

Spectacolul "O amintire, un monolog, un strigăt şi o rugăciune", regizat de Robert Bălan, va avea două reprezentaţii, marţi şi miercuri, în Bucureşti, în cadrul campaniei Ziua V, împotriva violenţei asupra femeilor, informează site-ul evenimentului.

735 afișări
Imaginea articolului "O amintire, un monolog, un strigăt şi o rugăciune", împotriva violenţei asupra femeilor

"O amintire, un monolog, un strigăt şi o rugăciune", împotriva violenţei asupra femeilor

Reprezentaţiile organizate de Asociaţia social-culturală Baraka vor avea loc la Orange Concept Store din Calea Victoriei.

Piesa este o colecţie de monologuri scrise de autori celebri, precum Michael Cunningham, Ariel Dorfman, Jane Fonda şi Alice Walker, şi editată de Eve Ensler şi Mollie Doyle. Textul a fost scris special pentru festivalul "Până când violenţa se va opri", ce a avut loc în iunie 2006, la New York.

Personajele vor fi interpretate de 11 actriţe şi actori din Bucureşti, toţi voluntari în cadrul acestui proiect.

Spectacolul aduce pe scenă femei şi bărbaţi tineri, motivaţi să vorbească despre violenţa împotriva femeilor într-o formă artistică, cu scopul de a stimula dezbaterea în cadrul societăţii şi implicarea tinerilor în eradicarea fenomenului.

Campania Ziua V Bucureşti 2009 (26 aprilie - 13 mai) are ca scop ridicarea nivelului de conştientizare şi informare în rândul tinerilor în ceea ce priveşte violenţa împotriva femeilor la nivel global şi local, cauzele şi consecinţele fenomenului.

Ziua V este o mişcare la nivel mondial, care militează pentru eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor: violul, bătaia, incestul, mutilarea genitală şi sclavia sexuală. Ziua V este un promotor al evenimentelor creative ce au drept obiective conştientizarea, strângerea de fonduri şi revitalizarea spiritului organizaţiilor anti-violenţă existente. Litera V în Ziua V simbolizează Victoria, Sfântul Valentin şi Vaginul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici