O carte pe zi: "Fetiţa din scrisoare", de Emily Gunnis

Ritm alert, suspans al investigaţiei, atmosferă apăsătoare de thriller.

305 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: "Fetiţa din scrisoare", de Emily Gunnis

O carte pe zi: "Fetiţa din scrisoare", de Emily Gunnis

Aparent o dramă. Romanul acesta de debut al lui Emily Gunnis, se transformă treptat într-un thriller lugubru.

Scriu editorii: "Anul 1956. Atunci când Ivy Jenkins rămâne însărcinată, este trimisă în dizgraţie la St Margaret, o casă întunecată, înfioratoare pentru mamele necăsătorite. Copilul ei este adoptat impotriva voinţei sale, iar Ivy nu va pleca niciodată din casa groazei.

Anul 2017. Samantha Harper este o jurnalistă a cărei carieră se află în impas. Când îi cade în mână o scrisoare din trecut, conţinutul o şochează şi o tulbură. Scrisoarea este de la o mamă tânără, care implora să fie salvată de la St Margaret, inainte de a fi prea târziu. Sam investighează tragica poveste, ca jurnalistă, dar si prin prisma misterioaselor legături personale pe care le intuieşte, şi descoperă o mulţime de morţi inexplicabile care inconjoară femeia şi copilul ei. Sub presiunea iminentei demolări a aşezământului St Margaret, Sam are doar două zile pentru a pune în ordine şi a completa un puzzle vechi de şaizeci de ani inainte ca adevărul, care se afla tulburător de aproape de casă, să se piardă pentru totdeauna..."

Fostul aşezământ monacal, unde erau primite fete însărcinate necăsătorite, ajunse, potrivit preceptelor anilor 50 ai secolului trecut, ruşinea familiilor lor, gata să se descotorosească de ele, ascunde, descoperă jurnalista, secrete sinistre. Personaje interesate, pastorul şi medicul locului, dar şi alţii, colaborau cu un grup de afacerişti care testau noi medicamente pe pruncii nedoriţi de nimeni şi pe fetele sărmane pe care, sub pretexte diverse, nu le mai lăsau să se întoarcă la casele lor. Unii vor să îngroape definitiv aceste secrete, alţii să le aducă la lumină.

Jurnalista constată că toate persoanele amintite în scrisori au dispărut, se bănuieşte că majoritatea în condiţii cel puţin suspecte. Se afla în faţa unei "epopei care se întinde de-a lungul a şase decenii şi patru generaţii", "o poveste de familie mai şocantă decât oricare alt subiect pe care îl investigase până atunci".

Ritm alert, multe răsturnări de situaţie, personaje care se substituie unele altora, o realitate şocantă şi o poveste emoţionată.

Emily Gunnis - "Fetiţa din scrisoare". Traducere din limba engleză şi note de Mona Apa-Slujenco. Editura Litera, colecţia Buzz books. 396 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici