FOTO   „O gură” de cultură: Casa Memorială Alexandru Ţipoia din Bucureşti. Cum o poţi vizita

  • Nu e nevoie să pleci departe pentru a te bucura de puţină istorie şi artă.
  • Casa Memorială Alexandru Ţipoia este o nestemată ascunsă, plină de picturi inedite, icoane, manuscrise şi cărţi vechi, sculpturi şi mobilier spectaculos lucrat.
1636 afișări
Imaginea articolului „O gură” de cultură: Casa Memorială Alexandru Ţipoia din Bucureşti. Cum o poţi vizita

FOTO Adrianka/Facebook

Mai puţin cunoscută, casa ascunde adevărate „bijuterii” vechi, păstrate cu drag şi sfinţenie de către urmaşii pictorului Alexandru Ţipoia.
 
Casa se află pe strada Lt. Aviator Gheorghe Caranda, la nr. 79. Din afară nu transmite multe, doar o placă mică aminteşte că în acest imobil a locuit şi a creat între anii 1940 - 1992 pictorul Alexandru Ţipoia. Înăuntru, imobilul este plin cu opere ale artistului român modern şi frânturi din universul său.
 
Casa memorială nu este încă inclusă in circuitul muzeal din Capitală, însă poate fi vizitată datorită soţilor Tzipoia, care doresc să păstreze vie memoria pictorului Alexandru Ţipoia.
 
O bloggeră, Adrianka, scrie pe Facebook despre operele de artă întâlnite în casa memorială şi îi îndeamnă pe bucureşteni să o viziteze până în luna martie, pentru că soţii Tzipoia se află în ţară şi pot fi contactaţi la numărul de telefon de pe pagina de Facebook. Vizita poate fi programată şi este gratuită.

Tot pe Facebook pot fi găsite o serie de fotografii realizate de către vizitatoare şi vizitatori, toţi încântaţi de bucăţica de istorie găsită între pereţii casei regretatului pictor. 

Mai jos pot fi admirate câteva imagini făcute de către un vizitator.

Casa memorială nu este încă inclusă in circuitul muzeal din Capitală, însă poate fi vizitată datorită soţilor Tzipoia, care doresc să păstreze vie memoria pictorului Alexandru Ţipoia. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici