O nouă statuie-lecţie de istorie, inaugurată la Sibiu

O statuie inscripţionată cu "Hermann tămăduitor. Sfâşitul secolului XVII" va fi inaugurată vineri, în Piaţa Mică din Sibiu, evenimentul făcând parte din proiectul "Istoria la pas. Faceţi cunoştinţă cu Hermann", derulat în Capitala Culturală Europeană 2007.

2 afișări
Imaginea articolului O nouă statuie-lecţie de istorie, inaugurată la Sibiu

O nouă statuie-lecţie de istorie, inaugurată la Sibiu

Statuia va fi amplasată în porticul clădirii cu nr. 26 din Piaţa Mică, ce adăposteşte Muzeul Farmaciei, informează Fundaţia Culturală Inforom.

Statuia este cea de-a noua lucrare de artă ambientală propusă în cadrul programului "Sibiu-Capitală Culturală Europeană 2007", de către Fundaţia Culturală Inforom din Bucureşti, în cadrul proiectului "Istoria la pas. Faceţi cunoştinţă cu Hermann".

Lucrarea a fost realizată de o echipă formată din arhitectul Monica Lotreanu (concept şi proiect amplasare) şi sculptorul Petru Alexandru Galai.

Statuia reprezintă un personaj de sfîrşit de secol XVII, cu veşminte occidentale, farmacist sau medic, ambele profesiuni liberale fiind ilustrate în istoria Sibiului. Ca şi în cazul "hermannilor" amplasaţi în Cetate în primăvara acestui an, documentarea istorică a fost elaborată de un grup de cadre didactice ale Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, iar montajul lucrării în amplasamentul din Piaţa Mică a fost făcut cu sprijinul societăţii de drumuri şi construcţii a Primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici