O prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi părăseşte Rusia, după ce a denunţat invazia în Ucraina

Olga Smirnova, prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi, părăseşte Rusia, după ce a denunţat invazia în Ucraina. Olga Smirnova se alătură Baletului Naţional Olandez.

1473 afișări
Imaginea articolului O prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi părăseşte Rusia, după ce a denunţat invazia în Ucraina

O prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi părăseşte Rusia, după ce a denunţat invazia în Ucraina

Olga Smirnova, în vârstă de 30 de ani, a declarat săptămâna trecută că este „împotriva acestui război cu fiecare fibră a sufletului" şi a fost susţinută de alte balerine ruse.

Conform BBC, Smirnova a spus: „Într-o lume modernă, mă aştept ca societăţile civilizate să rezolve problemele politice doar prin negocieri paşnice. Nu m-am gândit niciodată că mi-ar putea fi ruşine de Rusia, am fost întotdeauna mândră de poporul rus talentat, de realizările noastre culturale şi atletice. Dar acum simt că a fost trasă o linie care separă momentul de dinainte şi cel de după. Mă doare că oamenii mor, că oamenii îşi pierd acoperişurile sau sunt nevoiţi să îşi abandoneze casele. Cine ar fi crezut acum câteva săptămâni că toate acestea se vor întâmpla? Poate că nu ne aflăm în epicentrul conflictului militar, dar nu putem rămâne indiferenţi la această catastrofă globală".

Baletul Naţional Olandez a confirmat miercuri pentru BBC că Smirnova va începe să lucreze acolo.

Directorul Ted Brandsen a descris-o ca fiind o "dansatoare excepţională".

„Este un privilegiu să o avem dansând alături de compania noastră din Olanda, chiar dacă circumstanţele care au determinat această mutare sunt incredibil de triste”, a spus Brandsen.

Primul ei rol va fi apariţia în „Raymonda”, care va avea premiera pe 3 aprilie la Amsterdam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici