O primă ediţie a pieselor lui Shakespeare, recuperată după 10 ani

Un exemplar din prima ediţie in-folio a pieselor lui William Shakespeare, furat în urmă cu 10 ani din biblioteca Universităţii din Durham (Regatul Unit), a fost regăsit la Washington, iar posesorul acestuia a fost reţinut în Marea Britanie, potrivit informaţiilor transmise de FBI.

84 afișări
Imaginea articolului O primă ediţie a pieselor lui Shakespeare, recuperată după 10 ani

O primă ediţie a pieselor lui Shakespeare, recuperată după 10 ani

"Acest exemplar din prima ediţie in-folio a pieselor lui Shakespeare, publicată în 1623", a fost găsită de către Folger Shakespeare Library, o bibliotecă din Washington la care a apelat, în iunie, un amator de cărţi vechi, ce dorea să îl autentifice, potrivit FBI.

Mai mulţi experţi britanici şi americani au garantat autenticitatea volumului, iar FBI şi poliţia din Durham au început o anchetă pentru a identifica posesorul şi a-l localiza.

Bărbatul, în vârsta de 51 de ani, a fost reţinut şi interogat la sfârşitul săptămânii trecute în Marea Britanie.

Volumul de Shakespeare a fost furat, împreună cu alte manuscrise şi ediţii originale, în decembrie 1998, în timpul unei expoziţii organizate în biblioteca Universităţii din Durham.

Până recent, autorităţile nu au avut nicio pistă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici