O primă ediţie a unei cărţi scrisă de Shakespeare în 1623 a fost expusă

O ediţie First Folio a pieselor lui William Shakespeare, care a fost publicată în 1623, a fost expusă.

156 afișări
Imaginea articolului O primă ediţie a unei cărţi scrisă de Shakespeare în 1623 a fost expusă

Sursa foto: Twitter

Biblioteca Guildhall va prezenta cartea rară ca parte a sărbătoririi a 400 de ani de la naşterea dramaturgului.
 
Publicată la şapte ani după moartea dramaturgului, cartea conţine toate piesele sale.
 
O altă ediţie Folio şi două copii originale mai mici ale Henric al IV-lea Partea I şi Othello vor fi, de asemenea, expuse.
 
Bibliotecarul principal al Bibliotecii Guildhall, Peter Ross, a declarat pentru BBC: „Au fost în jur de 750 de exemplare ale primei ediţii tipărite şi aproximativ 235 au supravieţuit astăzi. Doar un sfert din acele copii sunt complete şi printre cele mai bune din lume se numără şi acesta. Este remarcabilă pentru completitatea şi calitatea hârtiei.”
 
El a adăugat că, deşi copia va rămâne în bibliotecă, „o altă copie First Folio s-a vândut pentru aproximativ 10 milioane de dolari în octombrie 2020”.
 
Ediţia a fost compilată de actorii John Heminges şi Henry Condell ca un omagiu şi un memorial adus scriitorului.
 
Experţii spun că dacă cei doi prieteni ai lui Shakespeare nu ar fi adunat piesele pentru First Folio, jumătate dintre ele, inclusiv Macbeth, Twelfth Night şi The Tempest, s-ar fi pierdut pentru totdeauna.
 
Copia City Corporation a fost cumpărată în jurul anului 1760 de William Petty Fitzmaurice, care a devenit prim-ministru, după care a fost cumpărată de Instituţia din Londra la vânzarea bibliotecii sale în 1806.
 
Cartea a fost transferată la Biblioteca Guildhall în 1913 şi este rareori prezentată din cauza naturii sale delicate.
 
Preşedintele Comitetului pentru Cultură, Patrimoniu şi Biblioteci al City of London Corporation, Wendy Hyde, a declarat: „Cred că este foarte inspirant pentru londonezi să aprecieze istoria lor fantastică. First Folio este o carte cu adevărat remarcabilă şi timp de cinci ore preţioase, toată lumea va avea ocazia rară de a o vedea de aproape la Biblioteca Guildhall, ca parte a sărbătorilor noastre „First Folio 400”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici