O sculptură de Dali, furată în plină zi dintr-o galerie de artă - VIDEO

"La Femme aux tiroirs", o sculptură din bronz a artistului suprarealist spaniol Salvador Dali, având o valoare estimată la 100.000 de euro, a fost furată în plină zi dintr-o galerie de artă din Bruges (vestul Belgiei), potrivit presei belgiene.

326 afișări
Imaginea articolului O sculptură de Dali, furată în plină zi dintr-o galerie de artă - VIDEO

O sculptură de Dali, furată în plină zi dintr-o galerie de artă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miercuri, la amiază, un bărbat a cumpărat un bilet pentru expoziţia Dali, care poate fi vizitată zilele acestea la o galerie din Bruges, potrivit publicaţiei flamande Het Laatste Nieuws. El s-a plimbat printre operele de artă, după care a sustras sculptura de pe soclul său, fără ca nimeni să observe. A ascuns sculptura într-un rucsac şi a părăsit sala de expoziţii, fără a părea neliniştit, potrivit cotidianului.

Sculptura "La Femme aux tiroirs", realizată în 1964, are o înălţime de 50 de centimetri şi o greutate de circa 10 kilograme. Ea reprezintă o femeie alungită, cu partea de sus a corpului sprijinită pe braţul drept. Şase sertare ies din abdomenul şi pieptul femeii.

Potrivit poliţiei din Bruges, care a confirmat furtul, valoarea sculpturii este cuprinsă între 100.000 şi 120.000 de euro.

Bărbatul a fost filmat de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt analizate în prezent de poliţie, potrivit agenţiei Belga.

Sculptura era asigurată, însă nu era protejată de alarmă, a precizat pentru Laatste Nieuws unul dintre organizatorii expoziţiei, Stefaan Delbaere. Acesta a explicat că cei doi paznici angajaţi de galerie erau ocupaţi şi cu vânzarea biletelor şi că probabil un complice l-a ajutat pe hoţ.

Video Stirileprotv.ro

Furtul are loc la circa un an după un altul, petrecut tot în plină zi, la un muzeu din Bruxelles - un tablou al pictorului suprarealist belgian René Magritte. În septembrie 2009, doi oameni cu feţele descoperite, înarmaţi cu un mic pistol, au neutralizat paznicii şi au sustras tabloul "Olympia", un nud cu o valoare estimată la 750.000 - 3 milioane de euro.

Deşi teoretic nu pot fi vândute, capodoperele artiştilor cunoscuţi atrag hoţii, care pot încerca să le revândă pe piaţa neagră sau să reclame recompense de la companiile de asigurări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici