O zi din viaţa lui Leonardo da Vinci: Ce conţine lista de sarcini a geniului - FOTO

O pagină din notiţele lui Leonardo da Vinci, neprezentată în public până acum, dovedeşte că şi geniile îşi fac liste de sarcini. Bineînţeles, conţinutul listei este puţin diferit la renumitul pictor, sculptor şi om de ştiinţă.

9401 afișări
Imaginea articolului O zi din viaţa lui Leonardo da Vinci: Ce conţine lista de sarcini a geniului - FOTO

O zi din viaţa lui Leonardo da Vinci: Ce conţine lista de sarcini a geniului

În listă, concepută în jurul anului 1510, Leonardo notează că trebuie să facă rost de un craniu uman, obligatoriu trebuie să-şi lege cărţile de anatomie, să examineze găurile din substanţa creierului şi să descrie maxilarul unui crocodil. De asemenea, artistul notează că trebuie să cumpere cretă, cărbune şi hârtie.

Lista de sarcini face parte dintr-o expoziţie cu mai mult de 80 de pagini conţinând notiţe ale celebrului Leonardo da Vinci, care va fi deschisă la Palatul Buckingham, din 4 mai, informează Daily Mail.

Curatorul expoziţiei, Clayton Martin, a declarat: "Ca orice persoană care pleacă într-o călătorie, Leonardo îşi făcea liste cu lucruri pe care trebuia să le ia cu el. Alături de obiectele personale, de îmbrăcăminte şi igienă, el enumeră instrumentele sale anatomice, cum ar fi forcepsul, bisturiul şi fierăstrăul pentru os".

"Această pagină este fascinantă pentru că oferă o imagine cu adevărat personală din viaţa lui Leonardo da Vinci", a adăugat curatorul.

Notiţele au fost, probabil, cumpărate de regele Charles al II-lea şi sunt în colecţia regală din 1690.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici