Olguţa Vasilescu: Am sesizat Curtea de Conturi în cazul TVR. Fac apel la DNA să se autosesizeze

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, luni, la Craiova, că a sesizat Curtea de Conturi şi solicită DNA să se autosesizeze în cazul TVR, ale cărei datorii au ajuns la 100 de milioane de euro, susţinând că este vorba despre mai multe infracţiuni, între care stopaj la sursă.

559 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Am sesizat Curtea de Conturi în cazul TVR. Fac apel la DNA să se autosesizeze

Olguţa Vasilescu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Azi (n.r., luni) am sesizat Curtea de Conturi, am anexat această stenogramă a CA, pentru ca aceia care fac aceste verificări să vadă exact care este situaţia televiziunii aşa cum a fost expusă acolo de domnul preşedinte-director general Lăzescu. Şi fac un apel la DNA să se autosesizeze. Cred că este important ca această instituţie (DNA-n.r.) să nu se ocupe numai de persoane adversari politici ai domnului Băsescu, ci şi de persoane care îl invită pe domnul preşedinte să aibă unde să îşi expună punctele de vedere, dar pe banii noştri ai tuturor.

Vreau să se autosesizeze şi DNA pentru că este vorba de mai multe infracţiuni, una dintre aceste acestea fiind stopajul la sursă. Odată şi odată trebuie ca cineva să facă o curăţenie în TVR. Dacă nu putem face noi în Parlament, pentru că suntem în opoziţie şi degeaba cerem să se discute rapoartele SRR şi SRTV, măcar să se implice celelalte instituţii ale statului unde nu există algoritm politic, cel puţin la nivel declarativ", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

Senatorul PSD a mai precizat că a cerut Curţii de Conturi să stabilească şi dacă este justificată achiziţionarea unui singur meci cu suma de 250.000 de euro şi dacă este normal să se cheltuiască un milion de euro pentru benzină.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că speră să primească un răspuns de la Curtea de Conturi până în februarie, când se dezbat rapoartele SRTV şi SRR.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a scris, duminică, pe blog, că TVR a ajuns la datorii de 100 milioane de euro şi a prezentat o stenogramă a şedinţei Consiliului de Administraţie din 29 noiembrie 2011.

Astfel, este prezentat dialogul între preşedintele director general al TVR, Alexandru Mihai Lăzescu şi unii membri ai Consiliului de Administraţie, potrivit sursei citate Lăzescu spunând: "Prima costatare este că plecăm de la următoarea situaţie: avem o povară, o datorie istorică de circa o sută de milioane de euro, aproximativ, acum cu euro care mai variază, dar suntem în zona asta".

Contactat, duminică, de MEDIAFAX, preşedintele director general al TVR, Alexandru Mihai Lăzescu, a spus că reprezentanţii instuituţiei urmează să exprime un punct de vedere oficial după ce vor analiza situaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici