Pagina Google din Hong Kong, supusă "cenzurii selective"

Reprezentanţii Google au declarat că site-ul din Hong Kong unde au fost redirecţionate căutările efectuate de internauţii chinezi este supus "cenzurii selective".

48 afișări
Imaginea articolului Pagina Google din Hong Kong, supusă "cenzurii selective"

Pagina Google din Hong Kong, supusă "cenzurii selective"

"Suntem pe deplin conştienţi că Guvernul chinez ar putea, în orice moment, să blocheze accesul la serviciile noastre. De fapt, am constatat deja cenzura selectivă a unor rezultate pentru anumite căutări efectuate şi pe adresa Google.com.hk şi pe Google.com", a declarat Davidson, director de politici publice la Google, la o audiere director de politici publice la Google.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Guvernului chinez, care consideră că Google şi-a încălcat "angajamentul scris" asumat în 2006, când şi-a lansat serviciile în China, Davidson a declarat că Google şi-a respectat promisiunile pe care le-a făcut la acel moment.

"Această decizie este în conformitate cu angajamentul luat la lansarea Google.cn, când am precizat că vom supraveghea condiţiile existente în China, şi aici sunt incluse şi noile legi şi alte restricţii impuse servciilor noastre", a mai spus el.

Davidson a mai subliniat că Google a fost primul motor de căutare din China "care i-a informat pe internauţi atunci când rezultatele căutărilor lor au fost cenzurare din cauza aplicării legislaţiei chineze".

Reprezentantul Google a mai precizat că cenzura este o problemă care a depăşit domeniul apărării drepturilor omului şi constituie şi un subiect de politică comercială.

"Când un Guvern aplică o politică de cenzură care favorizează companiile de internet legale, este vorba de o încălcare a principiilor de bază a comerţului internaţional", a mai spus Davidson.

Recent, Serghei Brin, cofondator al Google, a făcut un apel către Guvernul Statelor Unite ale Americii să ia atitudine în ceea ce priveşte cenzura internetului din China şi să trateze această problemă ca o prioritate.

"Sper că vor face din asta (cenzura internetului în China, n.r) o prioritate. Problemele privind drepturile omului merită cel puţin la fel de mult timp ca şi problemele de comerţ, care sunt o prioritate în prezent. Sper că vor lua acest lucru în serios", a declarat Serghei Brin, discutând despre atitudinea Guvernului american.

Google Inc. a anunţat, la începutul acestei săptămâni, că va închide versiunea chineză a motorului său de căutare, disponibilă la adresa www.google.cn, şi a redirecţionat căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici