Parteneriat între Ministerul Turismului şi Dominic de Habsburg

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat sâmbătă, în urma unei întâlniri cu Dominic de Habsburg, că a stabilit cu proprietarul Castelului Bran un "parteneriat activ" în ceea ce priveşte promovarea acestui obiectiv turistic.

36 afișări
Imaginea articolului Parteneriat între Ministerul Turismului şi Dominic de Habsburg

Parteneriat între Ministerul Turismului şi Dominic de Habsburg (Imagine: Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat că a avut "o foarte bună întâlnire" cu arhiducele şi cu familia sa şi a apreciat "disponibilitatea" proprietarilor de a lăsa în circuitul turistic Castelul Bran, un obiectiv considerat de Ministerul Turismului "de importanţă naţională". "Familia de Habsburg ar dori şi preferă să lase acest castel în circuitul turistic", a spus Elena Udrea, după întâlnirea care a durat circa o oră şi jumătate.

Potrivit Elenei Udrea, parteneriatul pentru promovarea Castelului Bran va include şi administraţia locală din Bran.

"Am convenit ca acest parteneriat să fie unul care să se refere şi la administraţia publică locală a oraşului Bran, pentru dezvoltarea turismului în această zonă şi reabilitarea infrastructurii. Credem că turismul românesc are de câştigat prin prezenţa Castelului Bran într-o zonă în care avem în primul rând potenţial major de agro-turism, turism cultural şi eco-turism", a spus Elena Udrea.

Ea a precizat că Ministerul Turismului nu are atribuţii în administrarea Castelului Bran, aceste atribuţii revenind Ministerului Culturii. De aceea, ministrul Turismului consideră că este "benefic" ca parteneriatul legat de promovarea Castelului Bran să se facă şi cu Ministerul Culturii.

Elena Udrea apreciază că rezultatul discuţiei cu Dominic de Habsburg este "un prim pas către înţelegere" între Ministerul Turismului şi familia de Habsburg. Totodată, acest parteneriat va duce la "dezvoltarea turistică" în zona Bran-Moeciu şi la promovarea unui obiectiv care poate să atragă atât turişti din ţară, cât şi din străinătate, aşa cum ministrul Turismului şi-a "propus" pe toată durata mandatului său.

Dominic de Habsburg nu a participat la declaraţiile de presă, de după întâlnirea cu ministrul Turismului.

Întâlnirea dintre Dominic de Habsburg şi Elena Udrea vine după ce proprietarul Castelui Bran s-a întâlnit joia trecută cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, pentru a discuta modalităţile de administrare a Castelului Bran.

Citeşte şi:

Paleologu: Varianta vânzării Castelului Bran nu poate fi scoasă din discuţie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici