Paştele pentru turişti: Relaxare în "jacuzzi moţesc", în oferta unei pensiuni din Arieşeni, Alba

Pensiunile din Alba încearcă să atragă turiştii, de Paşte, cu pachete ce includ excursii la mănăstiri, mese cu produse tradiţionale, degustări de băuturi ardeleneşti, dar şi provocări inedite, precum a unei pensiuni din Arieşeni care promite "băi la ciubăr în aer liber", un fel de "jacuzzi moţesc".

695 afișări
Imaginea articolului Paştele pentru turişti: Relaxare în "jacuzzi moţesc", în oferta unei pensiuni din Arieşeni, Alba

Paştele pentru turişti: Relaxare în "jacuzzi moţesc", în oferta unei pensiuni din Arieşeni, Alba (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Cele mai multe şi mai diversificate pachete turistice sunt oferite de pensiunile din Munţii Apuseni, unde preţurile încep de la 300 de lei pentru trei nopţi de cazare şi demipensiune, cu o masă festivă, în unităţi turistice clasificate cu trei margarete, şi pot ajunge până la aproximativ 1.200 de lei, în pensiuni de cinci margarete, cu pensiune completă şi masa festivă.

Proprietarii pensiunilor din această zonă speră ca, de sărbători de Paşte, să mai rămână zăpadă pe pârtii, astfel încât să poată fi practicate sporturile de iarnă.

La Arieşeni, pensiunea Heidi, clasificată la două margarete, le-a pregătit turiştilor ouă roşii, plăcinte cu brânză, ciorbă tradiţională de miel cu smântână, friptura de miel la cuptor, prăjituri de casă şi pălincă de Bihor.

Pensiunea are şi o provocare inedită pentru turişti, pe care îi îmbie la o baie "la ciubăr", în aer liber, o invenţie specifică zonei, considerată de localnici un "jacuzzi moţesc".

"Ce altceva poţi să-ţi doreşti mai mult, când te întorci de la pârtie cu obrajii îmbujoraţi şi cu gândul la un ceai de afine sau un vin fiert, decât să te răsfeţi savurându-le în timp ce te îmbăiezi într-un ciubăr u apă fierbinte. Amplasat unde altundeva decât afară, în faţa cabanei, în aerul tare de munte, miros de brad şi zăpada din jur până în genunchi", se arată în oferta postată pe site-ul pensiunii, care promite "o experienţă unică şi originală" pentru oaspeţi.

Pachetele turistice ale pensiunii Heidi variază între 150 şi 250 de lei - cazarea pentru cinci nopţi, la care se adaugă 350 de lei - masa pe sejur.

Turiştii pot participa la slujba de Înviere la bisericuţa de lemn din localitatea Vârtop.

Tot în Arieşeni, grupurile de turişti pot închiria o cabană întreagă, cu cinci camere, la preţul de 1.000 de lei pentru trei nopţi şi 1.700 de lei pentru cinci nopţi.

Pentru turiştii mai pretenţioşi, pensiunea Skipass, de trei margarete, oferă pachete de trei nopţi de cazare şi pensiune completă, cu mâncăruri de post sau mâncăruri tradiţionale, dar şi acces gratuit la saună şi piscină.

Oferte de Paşte propune şi hotelul Cristalin din Arieşeni, unde un pachet de două nopţi costă 480 de lei de persoană, iar de trei nopţi 570 de lei şi include, pe lângă cazare, şi mese cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale şi şedinţe de relaxare la saună, piscină sau jacuzzi.

Oferte speciale au în această perioadă şi pensiunile din comuna Rimetea, localitate cu populaţie majoritar maghiară, care îmbină tradiţiile româneşti cu cele maghiare.

Pensiunea "Demeter Bela" din Rimetea îşi îmbie turiştii cu bucate tradiţionale, dar şi cu palincă de prune, preţurile variind între 85 şi 110 lei pe zi pentru cazare şi pensiune completă.

(Material realizat de Dan Lungu, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici