Paştele pentru turişti: Demonstraţii de încondeiat ouă şi cină câmpenească, de Paşte în Bucovina

Turiştii care aleg să petreacă sărbătorile de Paşte în Bucovina vor putea participa la demonstraţii de încondeiat ouă sau vor putea vedea în gospodării cum se pregătesc bucatele tradiţionale. Pensiunile oferă pachete cu tarife care încep de la 350 lei de persoană şi ajung la 1.395 de lei.

484 afișări
Imaginea articolului Paştele pentru turişti: Demonstraţii de încondeiat ouă şi cină câmpenească, de Paşte în Bucovina

Paştele pentru turişti: Demonstraţii de încondeiat ouă şi cină câmpenească, de Paşte în Bucovina (Imagine: Ioan Alexandru/Mediafax Foto)

Preţurile pentru pachetele turistice din Bucovina sunt cuprinse între 350 de lei de persoană la pensiune de trei stele, reprezentând doar cazarea, şi 1.395 de lei la pensiune de trei stele cu demipensiune şi masă festivă, proprietarii oferind diverse modalităţi de petrecere a timpului.

Astfel, la Voroneţ, la o pensiune de trei stele, pentru perioada 13-17 aprilie preţul unui pachet este de 1395 de lei pentru o persoană şi cuprinde patru nopţi cazare cu mic dejun inclus, patru cine, dintre care o cină câmpenească şi prânzul festiv din prima zi de Paşte.

La Suceviţa, la o pensiune de trei stele, tarifele pornesc de la 350 de lei pentru o persoană, incluzând patru nopţi de cazare pentru un grup de 12-14 persoane, însă turiştii pot opta şi pentru patru nopţi cu demipensiune şi masă festivă, preţul fiind stabilit în funcţie de dorinţele oaspeţilor.

La Moldoviţa, la pensiune de două stele, pachetul complet cu patru nopţi de cazare cu all inclusive, începând de vineri, 13 aprilie, şi până marţi, 17 aprilie, costă 1.099 de lei pentru o persoană. Pachetul include şi masa festivă de Paşte şi coşul cu bucate pentru sfinţit.

La Putna, la o pensiune de patru stele, cu un sejur de patru zile şi trei nopţi cu totul inclus, două mese festive şi băuturi, preţul este de 1.000 de lei de persoană.

La Mănăstirea Humorului, la o pensiune de trei stele, cu mâncare bucovineană, băuturi din zonă şi "primirea călduroasă specifică zonei", turiştii pot opta pentru un pachet cu demipensiune cu 200 de lei pe zi, iar la trei nopţi de cazare tariful include şi masa festivă din prima zi de Paşte. Tot la Mănăstirea Humorului, preţul la o pensiune de trei stele pentru trei nopţi şi patru zile de pensiune completă, cu masă festivă în ziua de Paşte şi întâmpinare cu cozonac, afinată şi ouă roşii după slujba de Înviere, tariful este de 700 de lei de persoană, iar pentru cei care pot sta cinci zile, preţul cu demipensiune şi masă festivă este de 750 de lei de persoană.

Proprietarii de pensiuni invită turiştii să participe şi la sfinţirea coşului pascal, iar conform obiceiului local bucatele din coşul sfinţit se mănâncă în dimineaţa Paştelui, în mijlocul familiei. În aceeaşi perioadă, turiştii vor putea lua parte la diverse activităţi, precum pregătirea bucatelor de Paşte în gospodării din zonele Mănăstirea Humorului, Voroneţ, Marginea, Suceviţa, Putna, Vatra Moldoviţei, Moldoviţa, Vama, Frasin, Sadova sau Ciocăneşti sau vor putea asista la demonstraţii de încondeiat ouă.

Autorităţile sucevene nu au făcut încă public programul pentru manifestarea "Paştele în Bucovina", dar vor fi organizate acţiunile tradiţionale precum deschiderea Târgului de Paşte în Duminica Floriilor şi a expoziţiei gastronomice cu produse de post "Gustă din Bucovina", iar în Săptămâna Patimilor se va derula proiectul "Drumul ouălor încondeiate", pe patru rute care cuprind zonele etnografice ale judeţului. În fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă şi expoziţii cu vânzare.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că se lucrează încă la programul "Paştele în Bucovina" şi a evitat să precizeze dacă şi în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în Bucovina.

(Material realizat de Tiberiu Bujdei, tiberiu.bujdei@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici