Video Pastila de lectură: Traducătorul Andrew Davidson-Novosivschei recomandă ”Complotul impotriva Americii”, de Phillip Roth

  • Traducătorul Andrew Davidson-Novosivschei recomandă ”Complotul impotriva Americii”, de Phillip Roth, un roman din 2004 care pare să aibă legătură cu situaţia din ziua de azi
  • ”Romanul prezintă o istorie alternativă în care Franklin Delano Roosevelt pierde alegerile prezidenţiale în faţa lui Charles A Lindbergh, cunoscutul aviator, dar şi izolaţionist, simpatizant nazist”
  • Cartea a fost transformată de curând într-un serial de televiziune, primele episoade fiind deja difuzate de canalul HBO
710 afișări

”Când eu citeam cartea, în 2018, mi se părea că se leagă foarte mult de momentul politic şi social de azi. Cred că şi de-asta apare acum pe HBO un serial după roman. Mi s-a părut foarte actual, încât aş fi zis «uite, o profeţie». Dar cred că o profeţie înseamnă de fapt o analiză foarte pertinentă”, arată Andrew.

”Zic să profităm de vremea asta şi să ne gândim şi noi la sistemele mai mari de care aparţinem şi despre care spunem de obicei că nu avem timp să ne gândim. Acum avem timp şi să facem o analiză şi să o facem cu empatie”, arată traducătorul pentru MEDIAFAX.

Povestea tocmai a fost transformată într-un serial de televiziune pe care a început să îl difuzeze HBO.

Andrew Davidson-Novosivschei (n. 1987) s-a născut în Mesa, un oraş ce face parte din zona metropolitană Phoenix. A studiat la Arizona State University, unde a susţinut un master în Literatură Comparată şi a obţinut un certificat pentru Studii de traducere literară. Poet şi traducător, locuieşte din 2015 în Bucureşti. A publicat poeme în engleză şi în română şi a tradus din limba română texte de Gellu Naum, Nora Iuga, Mircea Cărtărescu, Claudiu Komartin, Cristian Fulaş,  Lavinia Branişte, ş.a.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici