Patru membri ai CA al TVR îl acuză pe Tănase că a transformat SRTv într-un instrument de propagandă al PNL

Patru membri ai CA al TVR (Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu) îl acuză pe Stelian Tănase, şeful TVR, că a transformat SRTv într-un "instrument de propagandă al PNL", întrucât a modificat grila TVR 1 pentru difuzarea evenimentului aniversar al acestui partid.

149 afișări
Imaginea articolului Patru membri ai CA al TVR îl acuză pe Tănase că a transformat SRTv într-un instrument de propagandă al PNL

Stelian Tanase (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu au reacţionat, miercuri, după ce, marţi, preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, şi vicepreşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Mădălin Voicu, ambii parlamentari ai PSD, au spus, într-un comunicat, că Stelian Tănase a decis să schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seară, evenimentul aniversar al PNL, precizând că acesta este "un gest de ingerinţă editorială, cu un direct şi puternic caracter politic".

La rândul lor, Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu spun, într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX, că "televiziunea publică a devenit instrumentul de propagandă al PNL".

"După lungul şir de abuzuri şi încălcări ale legii comise în ultima perioadă de preşedintele-director general al Televiziunii Române, domnul Stelian Tănase, credeam că mai mult şi mai rău decât s-a făcut până acum în TVR nu se poate face. Din nefericire, ne-am înşelat! Ne-am înşelat pentru că astăzi vom constata decesul TVR ca serviciu public autonom de interes naţional şi independent editorial, aşa cum prevede legea 41, privind organizarea şi funcţionarea SRTv. Domnul Stelian Tănase, care clama cu orice prilej independenţa politică a televiziunii publice, calcă acum în picioare orice deontologie profesională şi bun simţ, transformând TVR în preş aşternut la intrarea în sediul Partidului Naţional Liberal", spun Brînzan, Blebea, Bădescu şi Condurăţeanu.

Aceştia susţin că toate acţiunile din ultima vreme ale lui Stelian Tănase "prevesteau acest sfârşit tragic pentru televiziunea naţională". "Acestea au culminat cu schimbarea, după o evaluare trucată, a directorului Departamentului Ştiri (Claudiu Lucaci, n.r.) - persoană incomodă pentru liberali. Evident, a urmat numirea ilegală a unui director interimar în persoana doamnei Stroe-Brumaru - persoană despre ale cărei simpatii politice nici nu trebuie să mai amintim", spun Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu.

Aceştia precizează că, "în timp ce TVR se află în agonie economico-financiară", Stelian Tănase ar fi dat dispoziţie Ralucăi Stroe-Brumaru să fie modificată grila de programe şi să fie transmise în direct, la oră de maximă audienţă pe canalul principal TVR 1, festivităţile prilejuite de aniversarea PNL.

"Un astfel de act de subordonare politică a TVR şi de transformare a acesteia în instrument de propagandă politică a unui partid este o întoarcere la televiziunea dinainte de 1989. Probabil următorul pas al domnului Stelian Tănase va fi revenirea la programul de două ore al TVR, două ore în care să-i urmărim pe doamna Gorghiu, pe domnul Blaga şi - din când în când - pentru respectarea pluralismului politic, pe domnul Geoană", mai spun Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu.

Aceştia precizează că în calitatea de membri ai Consiliului de Administraţie al SRTv se disociază în mod public de acţiunile lui Stelian Tănase şi solicită Parlamentului "să pună capăt acestui coşmar". "Şi, când ne referim la Parlamentul României, ne adresăm şi parlamentarilor liberali, care, în această seară, de la orele 19.00, vor fi în direct pe ecranele Televiziunii Române", mai spun Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Adrian Bădescu şi Florin Condurăţeanu.

Claudiu Brînzan şi Cătălin Blebea sunt membri ai CA al TVR din partea PSD, Adrian Bădescu, din partea Guvernului, iar Florin Condurăţeanu, din partea PPDD.

Potrivit site-ului tvr.ro, TVR 1 va difuza miercuri, de la ora 19.00, emisiunea "Ediţie specială - PNL-140 de ani de viziune, onoare, patriotism", avându-l ca moderator pe Eugen Rusu şi ca producători pe Delia Nicola şi George Tudor. Emisiunea va include transmisiuni directe din studio şi de la Opera Română.

Partidul Naţional Liberal organizează, miercuri, de la ora 19.00, o ceremonie în cadrul căreia acordă distincţia "I.C. Brătianu" preşedintelui Klaus Iohannis. Ceremonia este urmată de un concert aniversar, la Opera Naţională Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea PNL.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici