Patruzeci de filme, proiectate la TIFF Sibiu

Un număr de 40 de filme vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu, care va avea loc între 19-23 iunie, unul dintre evenimentele speciale fiind prezentarea, în aer liber, a capodoperei "Păsările" de Alfred Hitchcock, la 50 de ani de la premiera peliculei.

156 afișări
Imaginea articolului Patruzeci de filme, proiectate la TIFF Sibiu

Patruzeci de filme, proiectate la TIFF Sibiu (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la ediţia din acest an a evenimentului de la Sibiu vor fi prezentate 40 de filme, cele mai importante evenimente având loc în aer liber, în Piaţa Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele 40 de pelicule reprezintă o selecţie a celor mai bune filme de ficţiune şi documentare care au ca subiect muzica, dansul, literatura, artele vizuale, arhitectura, sculptura şi teatrul.

Filmele vor fi proiectate în Piaţa Mare, la Teatrul Gong, Centrul Cultural Habitus, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Music Pub şi în localitatea Cisnădioara.

Potrivit lui Giurgiu, unul dintre momentele importante ale ediţiei, care va avea loc în perioada 19-23 iunie, va fi prezentarea în aer liber, în premieră naţională, a capodoperei lui Alfred Hitchcock, "Păsările", la 50 de ani de la premiera filmului, care a obţinut Globul de Aur în 1964.

Totodată, va fi prezentat documentarul "Insula" care prezintă momente importante din procesul "facerii" spectacolului "O furtună" (după W. Shakespeare), semnat de Silviu Purcărete, dar şi filme de largă inspiraţie: "Life of Pi", "Glastropia", "First Position", "The man behind the throne", "A royal affair", "Lore", "Dans la Maison", "Anna Karenina", "Cloud Atlas" sau "Flight".

Potrivit organizatorilor, costul unui bilet pentru filmele care vor fi proiectate în Piaţa Mare este de trei lei, iar intrarea pentru filmele prezentate în celelalte locaţii costă şapte lei, respectiv cinci lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici