Peste 500 de persoane la primul spectacol al festivalului în aer liber "Opera Nights", la Deva

Peste 500 de persoane au asistat, în noaptea de marţi spre miercuri, la Deva, la primul spectacol din cadrul Festivalului de muzică clasică în aer liber "Opera Nights", care a fost deschis cu opera "Carmen” de Bizet.

168 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de persoane la primul spectacol al festivalului în aer liber "Opera Nights", la Deva

Peste 500 de persoane la primul spectacol al festivalului în aer liber "Opera Nights", la Deva (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Festivalul "Opera Nights" a început marţi seară, în curtea Lapidariului, în spatele Palatului Magna Curia din Deva, iar primul spectacol, ”Carmen” de Bizet, a durat până după ora 01.00 şi a stârnit ropote de aplauze din partea publicului.

Pe scenă a urcat soprana Leontina Văduva, care a interpretat rolul Micaelei, frumoasa tânără de la ţară venită să îşi caute iubitul, pe Don Jose.

"În «Carmen» sunt Micaela, un rol care îmi este foarte drag şi pe care l-am jucat pentru prima dată cu foarte mult timp în urmă, la Covent Garden din Londra”, a afirmat Leontina Văduva.

Soprana, care a jucat pe toate marile scene ale lumii, de la Londra, Paris, New York, Buenos Aires sau Viena, a spus că este o onoare să se afle pe scena de la Deva.

"Mă bucur foarte mult că am fost invitată şi este o onoare pentru mine să mă aflu aici, la Deva. Să regăsesc aici o colegă ca şi Daniela Vlădescu este o bucurie imensă, şi, în plus m-am întâlnit cu foarte mulţi colegi de facultate, de la Conservator, de la Iaşi, de la Bucureşti, deci pentru mine este o adevărată plăcere să revin în România. Cred că am mai fost în această zonă când eram mică şi cântam împreună cu mama mea, Maria Ciobanu, muzică populară. Zona este minunată, peisajele sunt foarte frumoase şi oraşul Deva m-a cucerit, este un oraş frumos şi curat, iar oamenii de aici par a fi foarte drăguţi şi amabili”, a adăugat Leontina Văduva.

Rolul lui Carmen a fost interpretat de mezzosoprana Hermine May, solistă a Operei din Berlin, născută în România.

Pe scenă au mai urcat tenorul Răzvan Săraru, baritonul Atasushi Tekemura din Japonia, dar şi artişti ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski” din Constanţa, care au fost acompaniaţi de orchestra teatrului constănţean, condusă de dirijorul Radu Ciornei.

"Minunat! Aşa pot descrie ce am trăit în acestă seară. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul. Artişti extraordinari care au dat totul din ei pe scenă pentru a încânta publicul, ajutaţi de o orchestră care a încântat auzul şi de un cadru de poveste. Mă bucur că am fost prezentă”, a spus una dintre spectatoare, Mihaela Adam.

Festivalul "Opera Nights" va continua miercuri seară în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara, cu opera "Tosca” de Puccini.

Iubitorii de balet vor putea urmări, joi, spectacolul "Don Quijote”, de Minkus, în curtea Lapidariului, în spatele Palatului Magna Curia din Deva, iar pentru vineri este programat "Balul Operei”, în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor.

Şirul spectacolelor de la castel va continua, în 19 iulie, cu "Turandot” de Puccini, festivalul urmând să se încheie în 20 iulie, la Deva, cu opereta "Văduva veselă”, de Lehar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici