Piesa "Când timpul nu se mişcă", de Donald Margulies, duminică, la Odeon în cadrul Fest(in) pe Bulevard

Spectacolul "Când timpul nu se mişcă", de Donald Margulies, o poveste de dragoste şi de război, prezentat în cadrul Festivalului „Fest(in) pe Bulevard”, se joacă duminică, 16 octombrie, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

1251 afișări
Imaginea articolului Piesa "Când timpul nu se mişcă", de Donald Margulies, duminică, la Odeon în cadrul Fest(in) pe Bulevard

Piesa "Când timpul nu se mişcă",de Donald Margulies,duminică,la Odeon în cadrul Fest(in) pe Bulevard

Din distribuţiea piesei: Sarah Goodwin - Alina Berzunţeanu, James Dodd - Marius Stănescu, Richard Ehrlich - Adrian Titieni, Mandy Bloom - Ioana Anastasia Anton.

Regia îi aparţine lui Vladimir Anton, scenografia este semnată Tudor Prodan, iar traducerea lui Vladimir Anton. Biletele se vând la Teatrul Nottara. Spectacolul este găzduit de Teatrul Odeon în cadrul „Fest(in) pe Bulevard” care are loc în perioada 10 - 22 octombrie.

Piesa „Când timpul nu se mişcă” îi are ca protagonişti pe Sarah, foto-reporter, care se întoarce rănită din Irak, unde realiza un material despre război şi prietenul ei, James, reporter, copleşit de vină, pentru că a lăsat-o singură acolo. Ei primesc vizita prietenului lor Richard, editor-foto, care le-o prezintă pe noua lui prietenă, Mandy, mult mai tânără decât el. Acţiunea se concentrează pe relaţia dintre cei doi şi pe perspectivele ca Sarah şi James să ducă un stil de viaţă mai convenţional.

„Sarcina unui dramaturg e să emoţioneze, să aducă în faţa oamenilor adevăruri despre lumea în care trăiesc şi despre ei înşişi, adevăruri asupra cărora poate că nu au stat să reflecteze până atunci. Dar piesele mele nu sunt despre idei, ci despre oameni.Când timpul nu se mişcă nu este o piesă politică, ci în primul rând o poveste de dragoste. Se referă la alegerile şi la compromisurile pe care le facem cu toţii – în dragoste, în muncă, în război. Disputele etice ating toate aspectele vieţii.”, potrivit lui Donald Margulies.

Donald Margulies, născut în 1954, este un apreciat dramaturg american şi profesor de engleză şi studii teatrale la Universitatea Yale, laureat al Premiului Pulitzer. Piesele sale cele mai cunoscute sunt: The Country House (2014), Time Stands Still (Când timpul nu se mişcă) (2009) şi Brooklyn Boy(2004). Sight Unseen şi Collected Stories au fost finaliste pentru Premiul Pulitzer pentru Teatru, în 1992 şi respectiv 1997. Dinner with Friends (Cină cu prieteni) a fost distinsă cu Premiul Pulitzer în 2000.

Regizorul piesei Vladimir Anton a declarat că „Piesa lui Marguilies nu oferă răspunsuri-soluţii, din contră potenţează întrebările. În lumea noastră îndopată cu imagini-drog de tip reality-show, în care un block-buster sau un război real au puterea mediatică de a livra oamenilor doze concurenţiale de adrenalină, care ar mai putea fi misiunea jurnaliştilor plecaţi în multiplele zone de conflict? Strict aceea de a informa (inevitabil parţial) asupra desfăşurării evenimentelor, obligatoriu în regim de „breaking news”? De a facilita cunoaşterea (inevitabil superficială) a posibilelor cauze ale violenţelor şi atrocităţilor ce vor deveni la un moment dat „istorice”? Sau, poate, rolul lor ar fi mai degrabă de a comunica, prin cuvânt şi imagine, povestea unor oameni obişnuiţi, unor oameni asemenea nouă, din destinele cărora se compune Istoria?”

„Când timpul nu se mişcă” a avut premiera în 2009 la Los Angeles, şi în 2010 pe Broadway.

Producţia de la Teatrul Odeon este un proiect câştigător al concursului Tineri regizori – Texte contemporane, ediţia a treia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici