Prima ediţie a Chitila Film Fest se va desfăşura între 26 şi 28 august. Publicul va avea acces gratuit la festival

Prima ediţie a Chitila Film Fest, o competiţie naţională de filme documentare şi scurtmetraje de ficţiune şi animaţie, dedicată cinefililor şi regizorilor români, se va desfăşura în aer liber, lângă lacul Chitila, de lângă Bucureşti.

361 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a Chitila Film Fest se va desfăşura între 26 şi 28 august. Publicul va avea acces gratuit la festival

Prima ediţie a Chitila Film Fest se va desfăşura între 26 şi 28 august (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Sfârşitul lunii august le rezervă cinefililor ocazia de a petrece trei seri urmărind producţii cinematografice în aer liber. Astfel, filmele înscrise în concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din Chitila, lângă singura rezervaţie de nuferi din zona de sud a României. Publicul va putea viziona producţiile din competiţie într-o zonă special amenajată pe malul apei, la baza a trei stejari seculari - simbol al oraşului Chitila, se mai spune în comunicat.

Înscrierile la concurs sunt în desfăşurare, iar producţiile ce vor intra în competiţie vor fi analizate de juriul alcătuit din personalităţi din lumea teatrului şi a cinematografiei, precum Mircea Diaconu, Eusebiu Ştefănescu şi Geo Saizescu.

Până în acest moment, în concurs s-au înscris studenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, precum şi regizori şi oameni din industrie care scot astfel în competiţie producţii din portofoliul propriu.

În primele două seri ale festivalului vor intra în concurs producţii la categorii precum documentar, scurtmetraj de animaţie şi scurtmetraj de ficţiune.

În ultima seară a festivalului, pe stadionul din Chitila va avea loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia vor susţine concerte Connect-R şi Ştefan Bănică Jr.

Publicul va avea acces gratuit la festival.

În fiecare seară, între orele 19.00 şi 2.30, va fi pus la dispoziţie un autobuz care va transporta gratuit vizitatorii de la staţia de metrou 1 Mai până la locul unde se desfăşoară festivalul.

Organizatorii doresc ca evenimentul să devină o rampă de lansare pentru tinerii regizori, în cursa pentru marile festivaluri de film internaţionale.

Evenimentul este organizat de Primăria oraşului Chitila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici