Primul roman al actorului Mircea Diaconu, "La noi, când vine iarna" va fi lansat la Gaudeamus

Primul roman semnat de actorul Mircea Diaconu, "La noi, când vine iarna", a apărut la editura Polirom şi va fi lansat, pe 24 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus.

470 afișări
Imaginea articolului Primul roman al actorului Mircea Diaconu, "La noi, când vine iarna" va fi lansat la Gaudeamus

Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)

Cartea "La noi, când vine iarna" a apărut în colecţia "Fiction Ltd." şi în ediţie digitală, informează site-ul editurii Polirom.

Romanul va fi lansat duminică, 24 noiembrie, la ora 13.00, la standul editurii Polirom, în prezenţa autorului. La eveniment vor participa Bianca Burţa-Cernat şi Ovidiu Şimonca, moderator fiind Lucian Dan Teodorovici.

"La noi, când vine iarna" este un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini - unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman -, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri.

Văzută prin ochii unui copil, viaţa pare mai frumoasă. Iar dacă puştiul care locuieşte într-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situaţiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia. Fiorul primei iubiri pentru o fetiţă din vecini înfloreşte între castele imaginare şi aventuri în natură, locul în care trăieşte este un colţ de paradis, iar lucruri mărunte, precum o pijama nouă, pantalonii largi "de oameni mari" sau bomboanele fondante, sunt cele mai mari bucurii ale vieţii. Totul se schimbă însă când tatălui i se înscenează o infracţiune, iar băieţelul, fratele mai mare şi mama lor devin persoane indezirabile. Ceea ce nu-l împiedică pe protagonist să dea dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu care ar face cinste şi unui adult.

Mircea Diaconu (născut pe 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti. A fost directorul Teatrului Nottara până în 2011. A jucat atât în piese de teatru pe scenele naţionale, cât şi în producţii cinematografice precum "De ce trag clopotele, Mitică?", "Buletin de Bucureşti", "Asfalt Tango", "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Legături bolnăvicioase" şi "Filantropica".

A mai publicat volumele "Şugubina" (1977), "Scaunul de pânză al actorului" (1985) şi "În Bucureştii de odinioară cu Mircea Diaconu" (1998).

Ediţia din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură se va desfăşura între 20 şi 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici