Pro Cinema sărbătoreşte, joi, opt ani de la lansare

Personaje din legende britanice, dragoni din vremuri mitologice şi eroi care transformă lumea într-un univers magic îşi dau întâlnire la Pro Cinema, joi, când se sărbătoresc opt ani de existenţă a televiziunii care, de la lansare, este lider pe nişa posturilor de film.

170 afișări
Imaginea articolului Pro Cinema sărbătoreşte, joi, opt ani de la lansare

Pro Cinema sărbătoreşte, joi, opt ani de la lansare

Peste o treime din piaţa totală a televiziunilor de film este deţinută de Pro Cinema, care reuşeşte să-şi "ţină la distanţă" principalii competitori. Televiziunea numărul 1 a nişei de film atinge în prime time dublul audienţei comparativ cu următoarele două canale de film pe targetul 18 - 49 urban, informează Pro Cinema.

Pe 19 aprilie, ProCinema optează pentru o zi fantastică şi îşi invită telespectatorii să pătrundă într-o lume în care efectele speciale şi îndrăzneala scenariilor fac totul posibil.

De la ora 18.00, Natalie Portman şi Dustin Hoffman aduc magia la Pro Cinema şi deschid calea către "Imperiul magic al domnului Magorium", locul în care jucăriile prind viaţa, într-un film semnat de Zach Helm.

Mr. Magorium, interpretat de Dustin Hoffman, este un bărbat în vârstă de 243 de ani, care susţine că a reuşit să supravieţuiască până la această vârstă pentru că este incapabil să se plictisească şi pentru că este în permanenţă în căutarea unei noi aventuri, chiar dacă aceasta înseamnă să treacă în lumea de dincolo.

"Am vizitat o groază de cimitire", a spus Hoffman, în momentul în care a fost întrebat cum s-a pregătit pentru rol. Mai serios însă, Dustin Hoffman a mărturisit că nu i-a fost greu să interpreteze acest rol. "Tot ce-ţi trebuie este să înţelegi cam 5% din personaj, iar apoi restul vine de la sine", spune actorul. "Recunosc cu oarecare reţinere că întotdeauna am simţit că nu am fost destul de matur niciodată. Nu am fost capabil să mă maturizez toată viaţa mea", a mai spus Dustin Hoffman, care avea 70 de ani în momentul realizării filmului.

Mai tânăra sa colegă de platou Natalie Portman a făcut şi ea eforturi considerabile pentru acest rol - a învăţat să cânte la pian în timp record.

"Lumea artiştilor e una foarte specială, ca şi cum am veni dintr-o lume numai a noastră...", aceasta este opinia Oanei Pellea, actriţa care interpretează rolul reginei Remini în "Fire & Ice: Cronica dragonilor", film care poate fi urmărit de telespectatorii Pro Cinema pe 19 aprilie, de la ora 20.00.

"O poveste de dragoste clasică, dintre o prinţesă şi un vânător de dragoni, «Fire&Ice: Cronica dragonilor» este în acelaşi timp o poveste modernă, în care prinţesa este eroina principală, datorită atitudinii ei: ea este cea care porneşte în căutarea cavalerului ce o poate ajuta să salveze regatul şi ea este cea care se îndrăgosteşte de el", spunea Pitof, regizorul filmului.

Realizat în Studiorile MediaPro de la Buftea, filmul reuneşte în distribuţie actori veniţi din toate colţurile lumii: americani, români, englezi sau australieni şi un director de imagine israelian. Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Loredana Groza, Cabral Ibacka sunt doar câţiva dintre cei care s-au alăturat regizorului Pitof în fantezia "Fire & Ice: Cronica dragonilor".

"E greu să stai în costum de latex în faţa Angelinei Jolie, pentru că ea arată uluitor în el...", aceasta a fost constatarea lui Ray Winstone, actorul care interpretează rolul dragonului în "Beowulf" - "Filmul de 10" de pe 19 aprilie. Pentru a da viaţă personajelor din străvechea legenda britanică, actorii au petrecut zile întregi în costume de latex, care au dezavantajul de a evidenţia şi formele mai puţin estetice. Însă Angelina, deşi a fost admirată de toată lumea pentru modul în care arăta în costumul mulat, a refuzat să se dezbrace în acest film. Pentru scenele nud a fost folosită ca dublură modelul Rachel Bernstein.

Filmul lui Zemeckis, în care mai pot fi văzuţi Robin Wright şi Anthony Hopkins, s-a situat pe primul loc în box-office în weekend-ul în care a fost lansat în Statele Unite ale Americii şi Canada şi a avut încasări de aproape 200 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici