Radio Europa Liberă, victima unui atac cibernetic "fără precedent"

Postul de radio american Europa Liberă (RFE/RL) care emite din Praga către circa 20 de state este victima unui atac cibernetic "fără precedent", care vizează mai multe site-uri Internet şi mai ales serviciul din Belarus, a anunţat luni conducerea radioului.

89 afișări
Imaginea articolului Radio Europa Liberă, victima unui atac cibernetic "fără precedent"

Radio Europa Liberă, victima unui atac cibernetic "fără precedent"

"Atacul cibernetic a început sâmbătă la ora locală 08.00 (09.00 ora României)" şi s-a intensificat, "acesta blochează traficul pe site bombardând sistemul cu solicitări false" precizează comunicatul.

Radioul a luat măsurile necesare pentru restabilirea serviciilor afectate din Iran, Rusia, Azerbaidjan, Tadjikistan, Kosovo, Macedonia, Bosnia, Croaţia şi Belarus, care par principala ţintă a hackerilor.

Şeful serviciului belarus Aleksandr Lukaşuk subliniază în comunicat că atacul cibernetic a început la 26 aprilie, ziua în care s-au comemorat 22 de ani de la catastrofa de la Cernobîl, din Ucraina, eveniment căruia redacţia intenţiona să îi acorde un spaţiu de emisie amplu. În opinia lui, alte site-uri neoficiale din Belarus au fost, de asemenea, vizate de atacuri, între ele numărându-se cel al organizaţiei neguvernamentale "Charter 97", cu sediul la Minsk.

Preşedintele postului de radio, Jeff Gedmin, a comparat acest atac cu un bruiaj de frecvenţă obişnuit în perioada comunistă. "Dictatorii încercau mereu să evite informaţiile nefiltrate (...) au eşuat în secolul trecut, nu vor reuşi nici acum", susţine comunicatul.

Finanţat de Congresul american, RFE/RL acoperă 21 de state cu servicii de radio şi Internet. Radioul s-a născut din fuziunea Radio Free Europe cu Radio Liberty, create în perioada Războiului Rece pentru a lupta împotriva comunismului. CIA s-a retras oficial din finaţarea lor la începutul anilor '70.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici