Radioul Public a primit zece frecvenţe FM noi, inclusiv în Piteşti şi Cluj, pentru posturile sale

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a primit zece frecvenţe FM noi, inclusiv în Piteşti, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Râmnicu Vâlcea, pentru a-şi putea extinde reţeaua actuală de radio, printr-o decizie luată, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

939 afișări
Imaginea articolului Radioul Public a primit zece frecvenţe FM noi, inclusiv în Piteşti şi Cluj, pentru posturile sale

Radioul Public a primit zece frecvenţe FM noi, inclusiv în Piteşti şi Cluj, pentru posturile sale (Imagine: Shutterstock)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, o solicitare primită de la SRR de acordare a unui număr total de 35 de frecvenţe FM noi, pentru serviciile de programe ale Radioului Public, care nu pot fi recepţionate în prezent pe întregul teritoriu al României. Cele 35 de frecvenţe au fost solicitate de SRR în funcţie de necesarul de localităţi care trebuie acoperite de Radio România şi în funcţie de priorităţile posturilor operate de Radioul Public.

În acest sens, membrii Consiliului au vorbit, marţi, cu o delegaţie a SRR şi au purtat discuţii în trecut, pe această temă, inclusiv cu Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Radio România.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi, în prezent sunt disponibile 46 de frecvenţe FM şi 9 frecvenţe AM, conform unui document comunicat Consiliului de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Dintre acestea, CNA a decis să acorde 10 frecvenţe FM noi posturilor operate de Radioul Public.

Astfel, pentru Radio România Actualităţi a fost acordată o frecvenţă FM (la Piteşti), pentru Antena Satelor au fost alocate trei noi frecvenţe FM (la Comăneşti, Zalău şi Sulina), pentru Radio Mureş - o frecvenţă FM (la Târgu-Mureş), pentru Radio Cluj - o frecvenţă FM (la Cluj-Napoca), pentru Radio Iaşi - o frecvenţă FM (la Huşi), pentru Radio Constanţa - o frecvenţă FM (la Tulcea), pentru Radio Oltenia Craiova - o frecvenţă FM (la Râmnicu Vâlcea), pentru Radio Timişoara - o frecvenţă FM (la Petroşani).

În aceste localităţi, SRR fie nu deţine frecvenţe, fie deţine frecvenţe FM care nu sunt acoperitoare pentru oraşele respective, fie deţine frecvenţe pe unde medii (AM), care pun probleme de recepţie pentru ascultători.

Spre deosebire de posturile de radio private, care pot obţine doar prin concurs frecvenţe radio, Radioul Public poate primi astfel de frecvenţe printr-o decizie a CNA.

În cazul celor zece frecvenţe FM acordate marţi Radioului Public, decizia de acordare a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor CNA prezenţi la şedinţă (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici