RCS&RDS anunţă oficial lansarea BBC Entertainment şi BBC Knowledge pe reţelele sale

RCS&RDS anunţă, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX, faptul că a lansat pe 1 decembrie televiziunea BBC Entertainment, precizând că de la 1 ianuarie 2013 va difuza în reţelele sale şi postul BBC Knowledge.

2358 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS anunţă oficial lansarea BBC Entertainment şi BBC Knowledge pe reţelele sale

RCS&RDS anunţă oficial lansarea BBC Entertainment şi BBC Knowledge pe reţelele sale

Potrivit comunicatului, BBC Worldwide Channels şi RCS&RDS au încheiat un parteneriat prin care vor difuza BBC Knowledge în premieră în România, începând cu data de 1 ianuarie 2013.

"Tranzacţia marchează primul pas într-un plan ambiţios de extindere a canalului în ţările din Europa Centrală şi de Est pe parcursul anului 2013", se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, acordul încheiat cu RCS&RDS, unul dintre principalii operatori de Pay TV în ţările din Europa Centrală şi de Est, include şi lansarea canalului BBC Entertainment în reţeaua Digi TV din România şi Ungaria, din 1 decembrie 2012. "Canalele vor fi disponibile în pachetul de programe de bază al RCS&RDS pe ambele pieţe (România şi Ungaria), ajungând la un număr de 1 milion de abonaţi în România", se mai spune în comunicat.

"Suntem încântaţi să încheiem un parteneriat cu RCS & RDS pentru introducerea canalului BBC Knowledge în România, în premieră. BBC Knowledge este canalul nostru emblemă şi însumează programe de cea mai înaltă calitate şi cu o tematică inspirată din viaţa reală, pe care oamenii o recunosc şi o apreciază la BBC. Europa Centrală şi de Est reprezintă o piaţă dinamică şi importantă pentru noi şi sperăm că aceasta va fi prima din multele alte lansări ale canalului BBC Knowledge în teritoriu, anul viitor. De asemenea, suntem mulţumiţi că acest contract nou ne va permite să transmitem canalul nostru, BBC Entertainment, către un număr semnificativ de clienţi noi", a declarat Ian McDonough, vicepreşedinte şi director general al EMEA şi BBC Worldwide Channels.

La rândul său, Florin Nemeş, coordonator marketing&PR al RCS & RDS, spune despre prezenţa canalelor de televiziune BBC Knowledge şi BBC Entertainment în România: "Ne bucuram să aducem BBC Knowledge şi BBC Entertainment pentru prima dată în România şi Ungaria, cele mai importante pieţe pe care activăm. Telespectatorii din reţeaua Digi TV prezentă în cele două ţări, au ocazia să urmărească aceste programe de cunoaştere şi divertisment alături de telespectatori din întreaga lume: Africa de Sud, Asia, Australia, America Latină, Europa. Le oferim în acest fel clienţilor noştri, programe de foarte bună calitate, foarte îndrăgite şi vizionate pe toate aceste continente. Cu BBC Entertainment şi BBC Knowledge, le facem abonaţilor Digi o promisiune: aceea că vor dispune permanent de canale TV conţinând producţii foarte bune, care îi vor provoca continuu să descopere lumea şi îi va menţine deschişi la a o vedea sub noi şi noi perspective. Telespectatorii Digi TV vor avea întotdeauna acces la informaţii despre noi idei, noi tehnologii şi noi modalităţi de cunoaştere a lumii, prezentate profesionist şi în manieră antrenantă".

Potrivit comunicatului, BBC Knowledge prezintă cele mai bune programe istorice ale Marii Britanii. Programele includ seria epică "Wonders of the Universe", în care profesorul Brian Cox explorează legătura dintre umanitate şi originile universului, emisiunea "Crash Course" a lui Richard Hammonds, care îl urmează îndeaproape pe prezentatorul emisiunii, "Top Gear" realizată în America, despre cele mai mari utililaje grele, şi "Science Club" a realizatoarei Dara o Brian, o coproducţie exclusivă pentru BBC Knowledge.

În Ungaria, BBC Knowledge va fi dublat în limba maghiară, în timp ce în România BBC Knowledge va putea fi vizionat cu subtitrare în limba română, din prima jumătate a anului 2013, mai spune RCS&RDS.

Pe de altă parte, potrivit comunicatului, canalul panregional BBC Entertainment oferă cele mai bune comedii şi drame englezeşti ale BBC şi ale posturilor independente britanice principale. Programele includ o emisiune nouă şi exclusivă a lui "Alan Carr - Chatty Man", care se difuzează doar cu două săptămâni în urmă faţă de Marea Britarie, drame care au primit diverse nominalizări, precum "Sherlock and Luther", şi comedii precum "Friday Night Dinner" şi "Getting on".

Şi BBC Entertainment va fi disponibil după lansare cu subtitrare totală în limba maghiară, în Ungaria, şi cu subtitrare în limba romană pentru programele de bază, în România.

RCS a anunţat oficial lansarea BBC Entertainment şi BBC Knowledge pe reţelele sale, din România şi Ungaria, după ce a scos din reţelele sale din ambele ţări canalele din portofoliul Discovery.

RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, de pe reţelele sale de cablu (care au aproximativ două milioane de abonaţi, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Aceeaşi lege prevede că în astfel de cazuri CNA poate aplica sancţiuni cuprinse între 10.000 de lei şi 200.0000 de lei.

RCS&RDS a scos, joi seară (pe 29 noiembrie), din pachetul de bază de pe reţelele de cablu televiziunile Discovery Channel şi Animal Planet, în locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla până atunci în pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicaţii, dar şi televiziunea BBC Entertainment.

RCS&RDS a scos, tot joi seară, posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plătesc o sumă suplimentară de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază.

Pe de altă parte, RCS&RDS a transmis, tot joi seară, într-un e-mail adresat abonaţilor săi, că televiziunile "Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel, care ies din grilă la 1 decembrie".

Însă scoaterea canalelor Discovery din reţelele de cablu ale RCS&RDS s-a produs în câteva ore, pe parcursul serii de joi, 29 noiembrie, înainte cu o zi ca acordul de retransmisie între Discovery şi RCS să expire (acordul expira pe 30 noiembrie). În momentul difuzării acestei ştiri, televiziunea Digi Animal World nu apare în pachetul de bază al reţelelor de cablu RCS&RDS.

De asemenea, RCS&RDS a solicitat, miercuri, 28 noiembrie, CNA aprobarea să scoată canalele Discovery şi de pe reţelele sale de cablu, analogic şi digital, după ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicaţii a scos Discovery Channel şi de pe reţeaua sa de satelit Digi.

Reprezentanţii CNA au declarat joi, 29 noiembrie, pentru MEDIAFAX, că RCS&RDS invocă în adresa depusă la Consiliu, prin care solicită scoaterea canalelor Discovery de pe reţelele sale de cablu, expirarea contractului pe care operatorul de cablu îl are cu compania Discovery.

Totodată, RCS&RDS a solicitat CNA aprobarea pentru introducerea în grilele sale a două canale BBC - BBC Entertainment şi BBC Knowledge, unul de la data de 1 decembrie 2012, iar altul de la data de 1 ianuarie 2013.

Cererea RCS&RDS nu a putut fi analizată de CNA, pentru că şedinţa care ar fi trebuit organizată joi, 29 noiembrie, a avut loc cu o zi înainte, respectiv miercuri, 28 noiembrie. În mod tradiţional, şedinţele CNA se desfăşoară de două ori pe săptămână, marţea şi joia.

Pe de altă parte, RCS&RDS a scos, pe 23 noiembrie, şi de pe platforma sa de satelit Digi (care are aproximativ un milion de abonaţi, n.r.), televiziunea Discovery Channel, fără a-şi anunţa telespectatorii, unii dintre aceştia solicitând pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului în grilele operatorului. Atunci, RCS a scos Discovery din grila Digi după ce, pe 13 noiembrie, compania a primit aprobarea CNA de a-şi modifica grila în acest sens.

Potrivit comunicatului, BBC Worldwide Limited este principala ramură comercială şi filială deţinută în totalitate de British Broadcasting Corporation (BBC). Compania desfăşoară activităţi în cinci sectoare de bază: canale, conţinut şi producţie, vânzări şi distribuţie, produse de consum şi mărci internaţionale. În perioada 2011 - 2012, BBC Worldwide a generat profituri globale de 155.000.000 de lire sterline din vânzările globale în valoare de 1.085.000.000 de lire streline şi a înregistrat pentru BBC un profit în valoare de 216.000.000 de lire sterline.

RCS & RDS este unul dintre cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii din sud-estul Europei, cu servicii furnizate în România, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Croaşia, Serbia, Spania şi Italia. Pe piaţa din România, este cea mai mare companie de televiziune prin cablu şi prin satelit şi este lider în furnizarea serviciilor de internet. Compania este singurul furnizor complet de servicii de telecomunicaţii, oferind inclusiv telefonie fixă şi telefonie mobilă. Operatorul deţine şi mai multe canale de televiziune, între care: canale de sport - Digi Sport 1, 2 şi 3 prezente în mai multe ţări (România, Ungaria şi Slovacia); un canal de ştiri cu mai multe subsidiare - Digi24; programe de divertisment - Digi Film, de documentare - Digi World, Digi Life şi câteva canale de muzică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici