Regizorul filmului Exorcistul, William Friedkin, a murit la 87 de ani

William Friedkin, care a regizat Filiera Franceză şi Exorcistul, a murit luni la vârsta de 87 de ani, a anunţat Variety, potrivit Reuters.

157 afișări
Imaginea articolului Regizorul filmului Exorcistul, William Friedkin, a murit la 87 de ani

Variety a precizat că acesta a murit în Los Angeles, citând un prieten al soţiei lui Friedkin.

Friedkin şi-a făcut debutul ca regizor cu comedia muzicală „Good Times” din 1967, apoi şi-a petrecut restul carierei creând unele dintre cele mai tulburătoare, violente şi controversate imagini din istoria filmului.

„Filiera Franceză/The French Connection” a câştigat cinci premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor (Gene Hackman).

„Exorcistul/The Exorcist" a şocat cinefilii cu povestea despre o fetiţă inocentă de 12 ani, interpretată de Linda Blair, care este supusă unui chinuitor exorcism pentru a se elibera de posesia unui demon.

„Exorcistul" a fost nominalizat la 10 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. Printre alte filme ale lui William Friedkin se numără „To Live and Die in L.A.”, „Bug” sau „Killer Joe”.

William David Friedkin s-a născut la 29 august 1935 şi a crescut în Chicago, fiind fiul unor imigranţi ucraineni săraci.

În 1981, Friedkin a suferit un atac de cord pe care l-a pus mai târziu pe seama pasiunii sale pentru pizza şi hot dog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici