Retrospectivă a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, în Capitală

Festivalul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, care s-a defăşurat între 5 şi 12 septembrie, la Port Cetate (judeţul Dolj), va avea o retrospectivă, între 17 şi 19 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, informează organizatorii.

34 afișări
Imaginea articolului Retrospectivă a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, în Capitală

Retrospectivă a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, în Capitală (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Festivalul a fost organizat de Asociaţia Film România şi Fundaţia pentru Poezie "Mircea Dinescu".

De vineri până duminică, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, vizitatorii vor avea prilejul să deguste sau să cumpere preparate culinare pregătite de poetul Mircea Dinescu, din produse ecologice, de la fermele sale de la Cetate. Mircea Dinescu este, de altfel, şi Preşedintele Academiei de Gastronomie din România.

Printre filmele care vor fi proiectate în cadrul retrospectivei se numără:

  • "Tristeţea doamnei Schnajder", de Piro şi Eno Milkani (Albania, Cehia),

  • "The Shukar Collective Project", de Matei Alexandru Mocanu (România),

  • "Când se stinge lumina", de Igor Cobileanski (Moldova, România),

  • "Europolis", de Konstandin Bonev (Bulgaria, Austria), şi

  • "Povestiri din Ada Kaleh", de Ismet Arasan (Turcia).

Prima ediţie a Festivalului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară a fost dedicată Balcanilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici