SCANDALUL de la Operă. Vasile Dîncu s-a întâlnit din nou cu angajaţii ONB: "Vrem numirea unui manager corect"

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a întâlnit din nou miercuri cu angajaţii de la ONB. La întâlnire s-a discutat despre numirea în "regim de urgenţă a unui management interimar corect şi competent", "separarea instituţională a ONB de Teatrul de Operetă" şi axarea instituţiilor pe o politică repertorială.

758 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Operă. Vasile Dîncu s-a întâlnit din nou cu angajaţii ONB: "Vrem numirea unui manager corect"

SCANDALUL de la Operă. Vasile Dîncu s-a întâlnit din nou cu angajaţii ONB: "Vrem numirea unui manager corect"

Discuţiile purtate de vicrepremierul Vasile Dîncu cu angajaţii Operei sunt rezumate într-un comunicat de presă transmis de ONB. La întâlnire s-a discutat, printre altele, despre numirea în "regim de urgenţă a unui management interimar corect şi competent", "separarea instituţională a ONB de Teatrul de Operetă" şi axarea instituţiilor pe o politică repertorială.

"În seara zilei de 3 mai 2016 a avut loc o întâlnire între vicepremierul Vasile Dîncu şi reprezentanţi ai colectivelor Operei Naţionale din Bucureşti. În urma discuţiilor au rezultat următoarele priorităţi: 1. Numirea în regim de urgenţă a unui management interimar corect şi competent. 2. Separarea instituţională, prin Hotărâre de Guvern, a Operei Naţionale din Bucureşti de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. 3. Activitatea celor două instituţii rezultate va fi axată pe o politică repertorială. 4. Terminarea în regim de urgenţă a lucrărilor de infrastructură efectuate la clădirea Operei Naţionale din Bucureşti şi finalizarea construcţiei Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.", scriu reprezentanţii ONB în comunicatul de presă.

"Părţile implicate şi-au exprimat speranţa de a ajunge la o situaţie de normalitate instituţională propice unei vieţi artistice puse în primul rând în beneficiul publicului nostru.", mai scriu reprezentanţii ONB în comunicatul de presă.

Fostul Ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a schimbat în ultima lună nu mai puţin de patru directori ai Operei: George Călin, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi din nou George Călin. Călin a fost demis de tot de Ministrul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajaţilor ONB, care au protestat faţă de repunerea în funcţie la Operă a unui manager corupt.

Problemele au apărut în urma neînţelegerilor dintre corpul de balet al ONB, în frunte cu coregraful Johan Kobborg şi fosta conducere a instituţiei de cultură, dirijorii Tiberiu Soare şi Vlad Alexandrescu.

În şedinţa de Guvern de pe 27 aprilie, premierul Dacian Cioloş a cerut demisia Ministrului Culturii decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Naţională, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Premierul Dacian Cioloş a trimis marţi preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, şi nominalizarea Corinei Şuteu pentru acest portofoliu.

O sinteză a conflictului de la Opera Naţională Bucureşti în viziunea Departamentului Mediafax-Cultură, cu părţile implicate în neînţelegeri, precum şi solicitările lor, poate fi accesată la link-urile: http://goo.gl/8Xfn24 şi http://goo.gl/gzNazR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici