Scurtmetrajul "Taulukauppiaat", câştigător al secţiunii Cinéfondation a Festivalului de la Cannes

Scurtmetrajul "Taulukauppiaat" (Finlanda), realizat de Juho Kuosmanen, a câştigat marele premiu al secţiunii Cinéfondation de la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (12 - 23 mai).

15 afișări
Imaginea articolului Scurtmetrajul "Taulukauppiaat", câştigător al secţiunii Cinéfondation a Festivalului de la Cannes

Scurtmetrajul "Taulukauppiaat", câştigător al secţiunii Cinéfondation a Festivalului de la Cannes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Selecţia 2010 a Cinéfondation, secţiune creată în 1998 de Gilles Jacob, preşedintele Festivalului de la Cannes, a numărat 13 filme ale unor studenţi din Asia, America Latină, America de Nord şi Europa, selectate din peste 1.500 de înscrieri.

Juriul, prezidat de cineastul canadian de origine armeană Atom Egoyan, a acordat cel de-al doilea premiu al secţiunii francezului Vincent Cardona pentru pelicula "Coucou-les-nuages".

Totodată, premiul al treilea a fost acordat ex-aequo cineaştilor Vatche Boulghourjian (Liban/ SUA) pentru "Hinkerort Zorasune" şi Dane Komljen (Serbia) pentru "Ja Vec Jesam Sve Ono to Elim da Imam".

Premiile secţiunii au avut o valoare totală de 33.750 de euro. De asemenea, câştigătorul premiului întâi are asigurată selecţia automată a primului său lungmetraj la Festivalul de la Cannes.

Secţiunea Cinéfondation este dedicată filmelor de şcoală şi include şi un atelier care permite tinerilor cineaşti selecţionaţi să îşi dezvolte proiectele.

Cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de la Cannes are loc în perioada 12 - 23 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici