Secţiuni noi, NexT Dance şi NexT Imaginaria, la Festivalul Internaţional de Film NexT 2012

Programele NexT Dance - musicaluri cu poveşti de dragoste, dans contemporan, exprimente vizuale - şi NexT Imaginaria - scurtmetraje SF şi horror, animaţii amuzante şi filme cu vampiri - vor fi inaugurate la Festivalul Internaţional de Film NexT 2012 (28 martie - 1 aprilie).

129 afișări
Imaginea articolului Secţiuni noi, NexT Dance şi NexT Imaginaria, la Festivalul Internaţional de Film NexT 2012

Secţiuni noi, NexT Dance şi NexT Imaginaria, la Festivalul Internaţional de Film NexT 2012 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Festivalul Internaţional de Film NexT ajunge la sfârşitul lunii martie la cea de-a şasea ediţie şi, ca în fiecare an, aşteaptă spectatorii cu secţiunile deja tradiţionale, dar şi cu programe în premieră, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Prima surpriză a Festivalului NexT 2012, programul NexT Dance, va avea loc chiar în ziua de deschidere, pe 28 martie, la Cinema Studio, de la ora 21.00, unde publicul este invitat să se încarce cu energia filmelor difuzate. Musicalurile despre poveşti de dragoste, dar nu numai, dansul contemporan şi exprimentele vizuale montate pe beat-uri electronice alcătuiesc secţiunea NexT Dance.

Festivalul Internaţional de Film NexT este axat pe regie şi sound-design, iar noul program completează cea de-a doua latură a evenimentului, punând în evidenţă impactul şi importanţa coloanei sonore.

În programul NexT Dance se regăsesc şi nume cunoscute de cinefili, precum Jamie Travis (prezent la NexT şi la ediţiile anterioare), cu scurtmetrajul "On Greed/ Despre lăcomie", şi Neil LaBute ca scenarist al filmului "Bench Seat/ Interior. Maşină" (regia Anna Mastro). Aclamatul cineast Neil LaBute este recunoscut în special pentru filmele "The Shape of Things" şi "In the Company of Men", câştigator al Filmmakers Trophy la Festivalul de Film de la Sundance.

În seara de 28 martie, dansul şi muzica se vor muta de pe ecranul de proiecţie în clubul festivalului, Coyote Cafe, unde spectatorii şi invitaţii festivalului sunt aşteptaţi la petrecerea de karaoke. Clipul dedicat programului NexT Dance poate fi vizionat aici: http://bit.ly/y3VnoP

O altă noutate a Festivalului Internaţional de Film NexT este programul NexT Imaginaria, menit să trezească imaginaţia, dar şi frica spectatorilor. NexT Imaginaria va avea loc în cea de-a doua zi de festival (joi, 29 martie) de la ora 20.30 la Cinema Studio şi cuprinde scurtmetraje SF şi horror, animaţii amuzante şi filme cu vampiri. Programul provoacă publicul să îşi imagineze un viitor controlat de computere, viaţa de apoi şi viaţa anterioară, că Doamna cu Coasa (în engleză - Domnul cu Coasa, n.r.) ar exista cu adevărat, şi nu numai. În programul NexT Imaginaria se regăsesc filme care deja au figurat pe agenda celor mai importante festivaluri din lume. Printre acestea se numără scurtmetrajul "Kamene/ Cariera de piatră" (regia Katarina Kerekesova), care este de altfel unul din filmele favorite de la NexT 2012 ale selecţionerului Andrei Gorzo. Criticul de film descrie scurtmetrajul ca fiind "un desen animat muzical, un fel de variantă gotic-romantică, marţiano-venusiană, a lui «Şapte mirese pentru şapte fraţi»". Scurtmetrajul de animaţie a făcut parte din competiţia a numeroase evenimente, printre care Festivalul Internaţional de Film de la Clermont-Ferrand şi Festivalul Internaţional de Film de la Cork. În programul NexT Imaginaria se regăseşte şi un scurtmetraj românesc, "Mătăsari", în regia lui Ilija Piperkoski.

Clipul de promovare al secţiunii NexT Imaginaria, cu secvenţe din scurtmetrajele ce fac parte din program, poate fi vizionat accesând linkul: http://bit.ly/y7nf8z.

Clipurile de promovare pentru cele două secţiuni în premieră ale festivalului, NexT Dance şi NexT Imaginaria, sunt realizate de Diana Rădulescu, intern în departamentul video al festivalului, coordonat de regizoarea Luiza Pârvu.

Abonamentele la Festivalul Internaţional de Film NexT sunt deja disponibile pe site-ul Ticket Fan. Până la data de 8 martie, toate tipurile de abonamente beneficiază de 15% reducere. Spectatorii pot opta între următoarele tipuri de abonamente: festival pass (100 de lei), abonament 10 proiecţii (80 de lei) şi abonament 5 proiecţii (40 de lei), toate disponibile şi în variantă pentru studenţi (la 90 de lei, 60 de lei, respectiv 30 de lei). O proiecţie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durată totală de aproximativ 120 de minute. Singura excepţie este programul NexT Generation, care prezintă filme de lungmetraj.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.

Festivalul, organizat de Societatea Culturală NexT, beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici