Serviciu de e-mail securizat utilizat de Snowden, închis de proprietar: Nu am vrut să fiu complice la crime împotriva poporului american

Serviciul de e-mail criptat Lavabit, pe care fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden l-ar fi utilizat în timpul şederii la Moscova, a fost închis joi de către proprietarul său, care vrea să evite să fie "complice la crime împotriva poporului american".

896 afișări
Imaginea articolului Serviciu de e-mail securizat utilizat de Snowden, închis de proprietar: Nu am vrut să fiu complice la crime împotriva poporului american

Serviciu de e-mail securizat utilizat de Snowden, închis de proprietar: Nu am vrut să fiu complice la crime împotriva poporului american (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am fost nevoit să iau o decizie dificilă, şi anume să devin complice al crimelor împotriva poporului american sau să abandonez aproape zece ani de muncă dură închizând Lavabit", a declarat Ladar Levison, proprietarul site-ului.

"În urma unei reflecţii profunde, am decis să suspend operaţiunile", a adăugat el, într-un mesaj publicat pe site, exprimându-şi regretul că nu poate să ofere mai multe justificări cu privire la această decizie.

"În actuala situaţie, nu pot să povestesc ceea ce mi s-a întâmplat în ultimele şase săptămâni, deşi am efectuat în două rânduri demersurile necesare", continuă el.

Legea americană autorizează serviciile de informaţii să adreseze cereri de informaţii unor firme, care sunt obligate să nu vorbească despre acestea.

Lavabit, un serviciu de e-mail securizat, lansat în Texas în urmă cu aproape zece ani, ar fi fost utilizat de către Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) căutat de către Statele Unite pentru spionaj, refugiat timp de mai multe săptămâni în zona de tranzit pe un aeroport moscovit înainte ca Rusia să îi acorde azil temporar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici