Site-ul grupului audiovizual public canadian CBC, piratat de Armata Electronică Siriană

Grupul audiovizual public canadian CBC a anunţat joi dimineaţa că a fost victima unui atac cibernetic condus de Armata Electronică Siriană (SEA).

134 afișări
Imaginea articolului Site-ul grupului audiovizual public canadian CBC, piratat de Armata Electronică Siriană

Site-ul grupului audiovizual public canadian CBC, piratat de Armata Electronică Siriană (Imagine: Shutterstock)

Versiunea în limba engleză a Radio-Canada a publicat pe site-ul său o captură de ecran ce prezenta o fereastră apărută pe pagina principală a portalului său de ştiri şi pe care scria mesajul: "Aţi fost pirataţi de Armata Electronică Siriană".

Acest mesaj a fost văzut de mai mulţi vizitatori ai site-ului, potrivit CBC.

Site-ul www.cbc.ca părea să funcţioneze din nou corect joi în jurul orei locale 09.00 (16.00, ora României).

Armata Electronică Siriană nu este la primul atac de gen. În aprilie 2013, SEA, care sprijină regimul sirian, a piratat contul de Twitter al agenţiei de presă Associated Press @AP, pe care a afişat mesajul fals: "Breaking: două explozii la Casa Albă şi Barack Obama este rănit". Acest incident a provocat panică pe Wall Street şi a obligat Twitter să-şi sporească securitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici