Soprana Mariana Nicolesco, la Reuniunea Anuală a UNESCO de la Paris pe tema rolului culturii în combaterea extremismului şi a violenţei : ”Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul”

Soprana Mariana Nicolesco care a participat la Reuniunea Anuală a Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris a declarat că îşi urmează în continuare crezul conform căruia “nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

128 afișări
Imaginea articolului Soprana Mariana Nicolesco, la Reuniunea Anuală a UNESCO de la Paris pe tema rolului culturii în combaterea extremismului şi a violenţei : ”Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul”

Soprana Mariana Nicolesco, la Reuniunea Anuală a UNESCO de la Paris: ”Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul”

Irina Bokova, Directorul General UNESCO şi principalul candidat în acest moment la postul de Secretar General ONU, a creionat în discursul său de deschidere a Reuniunii Anuale a Ambasadorilor Onorifici UNESCO mari probleme ale umanităţii în care Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură e chemată să joace un rol tot mai activ.

Printre acestea, tema dezvoltării durabile a ocupat un loc important, reflectat în Raportul Sub-Secretarului General ONU Thomas Gass, ca şi problema resurselor de apă ale planetei, văzută din perspectiva educaţiei, expusă de Stephan Uhlenbrook, aşa cum e ea reflectată şi în Raportul Mondial pentru punerea în valoare a resurselor de apă.

În centrul atenţiei, aşa cum era de aşteptat, s-au situat luările de cuvânt pe tema rolului culturii în lumea de azi şi în mod special în combaterea extremismului şi a violenţei care au pus şi pun în pericol atâtea opere ale Patrimoniului Mondial al Culturii, aşa cum a fost cazul la Palmira, de pildă.

Mariana Nicolesco, căreia - dincolo de Medalia UNESCO pentru Merite Artistice - i-a fost acordat şi titlul de Artist UNESCO pentru Pace, tocmai în virtutea acţiunilor sale de importanţă internaţională ce coincid cu idealurile UNESCO, amintea, în încheierea Reuniunii de la Paris că îşi urmează în continuare crezul conform căruia “nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul” şi evoca între altele prezenţa (ilustrată de un scurt film documentar) la marele Concurs Darclée, pe care l-a creat cu două decenii în urmă, a peste 2500 de tinere talente din 50 de ţări şi 5 continente, manifestare aşezată în prezent sub Înaltul Patronaj UNESCO.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici