Spectacolul Jose Carreras la Bucureşti - sold out

Concertul caritabil pe care renumitul tenor Jose Carreras îl va susţine, sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, este sold out, informează organizatorii evenimentului.

19 afișări
Imaginea articolului Spectacolul Jose Carreras la Bucureşti - sold out

Spectacolul Jose Carreras la Bucureşti - sold out (Imagine: Mediafax Foto)

Toate biletele puse în vânzare pentru acest eveniment au fost epuizate, fondurile obţinute astfel urmând să fie folosite integral în cadrul programului "Sponsorizează un copil", derulat de Fundaţia Dinu Patriciu.

Alături de Jose Carreras vor urca pe scena Sălii Palatului soprana Alexandra Coman, baritonul Angel Odena, cu participarea Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui David Gimenez.

Muzicienii reuniţi la Bucureşti vor fi întâmpinaţi cu numeroase aranjamente florale, atât în sala de spectacol, cât şi în zona de backstage. Camerele din culise vor fi mobilate într-un stil sobru şi elegant, în culori asortate, iar oglinzile veneţiene şi pianina reprezintă cerinţe obligatorii ale lui Jose Carreras. Pe parcursul vizitei sale în România, renumitul tenor va avea la dispoziţie o limuzină Mercedes şi va fi cazat într-un hotel de lux din centrul Capitalei.

Jose Carreras, originar din Catalonia, este unul dintre cei mai proeminenţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, cariera sa cuprinzând peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, inclusiv la Milano ("Un Ballo in Maschera", 1975), New York ("Tosca", 1974), la Opera din San Francisco ("La Boheme", 1973), Viena ("Rigoletto", 1974), Londra ("La Traviata", 1974), Munchen ("Tosca", 1974), Chicago ("Un Ballo in Maschera", 1976) şi Verona ("Carmen", 1984).

Carreras a avut şi o intensă activitate discografică: a lansat nu mai puţin de 150 de înregistrări, printre care se numără şi 50 de opere complete, fiind premiat, de-a lungul timpului, cu numeroase discuri de aur şi platină. Jose Carreras, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, a dobândit recunoaştere internaţională în cadrul celebrei serii de concerte "Cei trei tenori", începută în 1990 şi continuată până în 2003.

Alături de activitatea muzicală, Jose Carreras este recunoscut şi pentru eforturile sale umanitare, îndreptate în special spre tratarea leucemiei. Carreras este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei Internaţionale "Jose Carreras" pentru lupta împotriva leucemiei, pe care tenorul spaniol a fondat-o în 1988, după recuperarea sa aproape miraculoasă din cumplita boală.

Anul acesta, Carreras a mai susţinut un concert la Timişoara, în faţa unui public de aproape 7.500 de spectatori. De asemenea, tenorul a mai participat la o gală de caritate organizată la Bucureşti, în vara anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici