Start pentru înscrierile la Concursul Naţional de Scenarii

Înscrierile la cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional de Scenarii au început joi, competiţia având, din acest an, o nouă secţiune, dedicată documentarelor, informează organizatorii, HBO România.

111 afișări
Imaginea articolului Start pentru înscrierile la Concursul Naţional de Scenarii

Start pentru înscrierile la Concursul Naţional de Scenarii (Imagine: Mediafax Foto)

Concursul Naţional de Scenarii este organizat de HBO România în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), aceasta fiind şi organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Iniţiat la Cluj în urmă cu 8 ani, TIFF şi-a câştigat o binemeritată reputaţie naţională şi internaţională, fiind identificat ca cel mai important eveniment de film din România.

Participanţii la concurs se pot înscrie la adresa de internet www.hbo.ro/concursscenarii.

La concurs vor fi oferite următoarele distincţii:

"Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj", în valoare de 3.000 de dolari,

"Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj", în valoare de 1.500 de dolari,

"Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar", în valoare de 2.000 de dolari, şi

"Premiul HBO - 3 zile la TIFF", care va fi pus la dispoziţia celor nouă finalişti ai celor trei categorii şi care constă în trei zile de festival al căror cost va fi acoperit integral.

Componenţa juriului va fi comunicată până la data de 3 martie.

Înscrierile pentru Concursul Naţional de Scenarii au loc:

lungmetraj - în perioada 26 februarie - 31 martie, 

scurtmetraj - în perioada 26 februarie - 31 martie, 

documentar - în perioada 26 februarie - 15 martie.

Cei trei finalişti ai fiecărei secţiuni vor fi anunţaţi până la data de 20 mai 2009.

Anunţarea câştigătorilor celor trei secţiuni se va face în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce urmează să se desfăşoare la Cluj, în perioada 29 mai - 7 iunie.

Ca şi anul trecut, toţi finaliştii pot avea scenariul publicat pe www.liternet.ro, printr-un acord dat prin intermediului unui checkbox pe parcursul înscrierii în concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici