Statueta furată în aprilie din Muzeul Enescu din Capitală, recuperată

Statueta din bronz furată, la sfârşitul lunii aprilie, din Muzeul George Enescu din Capitală, a fost recuperată şi şi-a reluat locul în spaţiul expoziţional din Palatul Cantacuzino, anunţă Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

123 afișări
Imaginea articolului Statueta furată în aprilie din Muzeul Enescu din Capitală, recuperată

Statueta furată în aprilie din Muzeul Enescu din Capitală, recuperată (Imagine: Mediafax Foto)

Statueta, cu titlul "Pro Merito", a fost realizată de sculptorul francez Emile Picault şi i-a aparţinut compozitorului George Enescu. Statueta are o valoare de circa 5.000 de euro.

Furtul a fost anunţat la jumătatea lunii mai.

Statueta era expusă în muzeu, iar autorul furtului a apărut pe înregistrarea camerelor de luat vederi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, atunci, pentru MEDIAFAX, că statuia a dispărut din sala de expoziţii a Muzeului Naţional "George Enescu", cel mai probabil, în perioada 25 - 26 aprilie.

Secţia 1 Poliţie a fost sesizată pe 27 aprilie. Potrivit lui Ciocan, statuia din bronz, în valoare de aproximativ 5.000 de euro, nu aparţine patrimoniului naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici