Studiu: Muzica îi însoţeşte zilnic pe 87% dintre români

87% dintre români ascultă muzică în fiecare zi, câte 30 de minute. Muzica din restaurante şi cafenele influenţează starea a 91% dintre români, arată un studiu.

143 afișări
Imaginea articolului Studiu: Muzica îi însoţeşte zilnic pe 87% dintre români

Studiu: Muzica îi însoţeşte zilnic pe 87% dintre români

Studiul lansat de Reveal Marketing Research Iaşi arată că muzica le marchează viaţa românilor într-o proporţie mare. 49% s-au declarat iubitori de muzică, 87% ascultă muzică, zilnic, cel puţin 30 de minute, iar 9 din 10 sunt influenţaţi de muzica pe care o pot asculta în baruri, pub-uri, cafenele şi restaurante.

83% dintre români declară că le place muzica în general, în special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 ani (91%).

Jumătate dintre români (49%) fac parte din segmentul de consumatori „Iubitori de muzică”, ce se diferenţiază prin faptul că apreciază şi ascultă în foarte mare măsură muzica în viaţa de zi cu zi.

Mai mult, 70% declară că este important şi foarte important să audă muzică cunoscută în locaţiile pe care le frecventează, în special când vine vorba de restaurante şi terase (73%), baruri şi pub-uri (73%) sau cafenele şi cofetării (66%), se arată în studiu.

Nu doar muzica este cea care contează, ci şi genul. Astfel, 66% dintre aceştia consideră că este important sau foarte important ca genul muzical să fie pe placul lor în locaţiile publice în care aleg să meargă. Se observă un procent semnificativ mai mare în rândul respondenţilor cu vârste cuprinse între 35-44 ani (72%) şi al iubitorilor de muzică (81%).

Cele mai populare genuri muzicale ascultate de români atunci când frecventează baruri şi pub-uri sunt muzica pop/ hip-hop/ rap (40%), rock (41%) şi dance/ electronică (38%).

În cazul restaurantelor şi teraselor se regăsesc în topul preferinţelor muzica tradiţională/ populară (38%), blues (37%) şi jazz (35%), iar în momentele când aleg să viziteze cafenele sau cofetării, românii preferă muzica blues (30%) şi pop/hip-hop/ rap (29%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici