Tamara Buciuceanu Botez, la TIFF Sibiu: "Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat”

Tamara Buciuceanu Botez a primit, sâmbătă noaptea, la Sibiu, în cadrul TIFF, premiul pentru întreaga carieră, decernarea acestei distincţii fiind emoţionantă pentru actriţă, aceasta mulţumind, de pe covorul roşu, că nu a fost uitată.

1997 afișări
Imaginea articolului Tamara Buciuceanu Botez, la TIFF Sibiu: "Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat”

Tamara Buciuceanu Botez, la TIFF Sibiu: "Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat”

Tamara Buciuceanu Botez a venit în faţa publicului din Piaţa Mare din Sibiu sâmbătă noaptea, pentru a primi premiul de excelenţă pentru întreaga carieră, aceasta mulţumind publicului că nu a fost uitată şi că, dacă ar fi să o ia de la capăt, ar face exact acelaşi lucru.

"Am trăit două vieţi: a mea - care peste o lună face 87 şi tot a mea - 64 de ani de teatru. Mă simt foarte tânără, bucuroasă, fericită că văd atâta lume. Înseamnă că nu m-a uitat nimeni. Pentru invitaţia pe care mi-a făcut-o Tudor Giurgiu, regizorul şi directorul acestui festival, vreau să îl încredinţez de toată stima şi toată consideraţia mea. Merită! Aduce oamenilor cultură şi e cel mai mult bine pe care îl poate face. Vreau să vă spun ceva! Un răspuns la ce-o să mai fac de acum, dacă mă întreabă cineva! Am să iau de la capăt ceea ce am făcut ! Şi când nu veţi mirosi flori de câmp pe scenă seara, poate vă veţi întreba atunci unde o fi plecat Tamara. Vă mulţumesc că nu m-aţi uitat!”, a spus Tamara Buciuceanu Botez, de pe covorul roşu din Piaţa Mare a Sibiului.

Întrebată de reprezentanţii presei dacă Aneta Duduianu, personajul pe care îl interpretează în "Cuibul de Viespi” ar face faţă vremurilor actuale,

a răspuns: "Ţaţa? Ţaţa? Greu, foarte greu”.

Directorul celei de-a zecea ediţie a

Tudor Giurgiu, a spus, despre Tamara Buciuceanu Botez că este "o icoană a unui mod de a face meseria”.

"O ştim! Am copilărit cu filmele în care dânsa a jucat, am văzut spectacole. E o icoană a unui mod de a face această meserie de actor într-o perioadă grea, în România. Cred că seriozitatea în primul rând a caracterizat-o de-a lungul întregii cariere artistice, o carieră excepţională. De aceea, în acest an, la Sibiu, ne-am gândit că o dată cu aniversarea unei cifre rotunde a festivalului ar fi extraordinar să o invităm să fie aici, alături de noi şi de a revedea un film care va rămâne în istoria filmului românesc drept un film de referinţă”, a spus Tudor Giurgiu înainte de a-i înmâna distincţia actriţei.

După primirea distinţiei, Tamara Buciuceanu Botez s-a retras, iar peste 2.000 de oameni, care au aplaudat-o minute în şir, au rămas în Piaţa Mare pentru a viziona filmul "Ciubul de Viespi".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici