Teatrul Masca inaugurează, miercuri, noua sală de spectacole "Jacques Lecoq"

Teatrul Masca din Bucureşti inaugurează miercuri, de la ora 20.30, o nouă sală de spectacole, denumită "Jacques Lecoq", în cadrul unui eveniment în care va fi pus în scenă spectacolul "Iunia" de Ioana Macarie.

759 afișări
Imaginea articolului Teatrul Masca inaugurează, miercuri, noua sală de spectacole "Jacques Lecoq"

Ana-Maria Pâslaru va fi Iunia, în spectacolul pus în scenă de Ioana Macarie (Imagine: www.masca.ro)

Lucrările pentru construcţia unei clădiri-anexă a Teatrului Masca au început în 2009, iar investiţia totală se ridică la circa 2 milioane de euro, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii instituţiei.

La începutul anului 2008, Primăria Municipiului Bucureşti - sub egida căreia funcţionează Teatrul Masca - a alocat, pentru aceste lucrări, un buget de 4,21 milioane de lei (aproximativ 988.000 de euro). Noua clădire are trei etaje şi include, pe lângă sala de spectacole "Jacques Lecoq", birouri şi camere pentru invitaţi.

Noua sală de spectacole a Teatrului Masca poartă denumirea "Jacques Lecoq", în onoarea unuia dintre cei mai cunoscuţi artişti ai teatrului gestual.

Crearea unui nou spaţiu al Teatrului Masca a avut ca scop centralizarea activităţii instituţiei într-o singură clădire, în Militari, pe bulevardul Uverturii. Până în prezent, Teatrul Masca şi-a desfăşurat activitatea în două sedii, unul în Militari şi altul în Bucureştii Noi.

"O sală de teatru înseamnă întotdeauna un început pentru că ori de câte ori intri într-o sală de teatru ceva se schimbă în organizarea întregii existenţe: lumea poate fi mai bună, viaţa poate fi mai fericită, moartea şi prostia par a fi exilate pe alte meleaguri şi chiar dacă totul nu este decât o iluzie, avem cu toţii nevoie de ea pentru a rezista unei lumi ticăloase, unei vieţi din ce în ce mai nefericite, unei morţi atât de cuprinzător mondiale şi unei prostii care tinde să cucerească spaţiul interstelar", scrie Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, pe blogul instituţiei.

Spectacolul "Iunia", care va deschide noua sală de spectacole a Teatrului Masca, aduce în atenţia publicului povestea unei artiste singure, în jur de 45 de ani, care a ales întotdeauna cariera ei de cântăreaţă în locul familiei. Stabilitatea, siguranţa şi încrederea unei familii nu au atras-o, tocmai pentru că singurătatea şi independenţa sunt singurele lucruri care au condus-o până acum în viaţă. Iuniei, interpretată de Ana-Maria Pâslaru, nu-i mai rămân decât regretul momentelor în care a ales singurătatea şi cântecul, ca unică formă de manifestare a trăirilor sale.

Teatrul Masca a fost înfiinţat, în 1990, de către actorul Mihai Mălaimare. Artiştii instituţiei susţin spectacole în sală, dar şi reprezentaţii stradale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici