Telesport renunţă la circa 40% din angajaţi

Postul Telesport, din grupul Realitatea-Caţavencu, a concediat aproape 70 de angajaţi din circa 150 şi îşi modifică grila de programe, începând de luni, a declarat pentru MEDIAFAX directorul executiv al postului de televiziune, Vlad Enăchescu.

58 afișări
Imaginea articolului Telesport renunţă la circa 40% din angajaţi

Telesport renunţă la circa 40% din angajaţi (Imagine: Zoltan Lorencz/Mediafax Foto)

Decizia de a face aceste concedieri a fost luată, pe de o parte, pentru că organigrama postului de televiziune era "încărcată", fiind configurată pentru difuzarea meciurilor din Liga I, a explicat Vlad Enăchescu. Telesport nu a câştigat, însă, dreptul de televizare a acestui eveniment (în urma licitaţiei din 31 martie 2008, n.r.), dar nici nu a făcut, de atunci, schimbări la nivelul organigramei sau al salariilor angajaţilor, a precizat directorul postului.

"E şi situaţia actuală, de criză, pe care o traversează toţi. Trebuie eficientizate costurile. (...) Trustul nu a făcut nicio mutare de un an şi jumătate, de când sunt eu director. A încercat să păstreze toţi oamenii, dar a ajuns cuţitul la os", a mai spus Vlad Enăchescu.

Concedierile au fost făcute la nivelul tuturor compartimentelor, de la partea redacţională la cea tehnică, de producţie şi la site.

Vlad Enăchescu a declarat că regretă situaţia, dar crede că "nu se va mai ajunge la aşa ceva". Directorul executiv al Telesport a mai precizat că la nivelul salariilor angajaţilor vor fi modificări "foarte mici, insesizabile" şi că postul oricum "nu se putea lăuda cu salarii foarte mari".

În ceea ce priveşte reorientarea grilei de programe, Vlad Enăchescu a spus că accentul va fi pus pe emisiuni de ştiri şi analize, pe producţia de studio.

Telesport deţine, printre altele, drepturile de difuzare a Cupei Davis, a Campionatului Mondial de Baschet şi a Campionatului Mondial de Handbal.

Grupul Realitatea-Caţavencu a cumpărat, la sfârşitul lunii martie 2008, televiziunea Telesport. Tranzacţia dintre Realitatea şi Telesport a avut loc în contextul licitaţiei drepturilor tv pentru partidele de fotbal din Liga I. Telesport s-a numărat printre posturile înscrise în 2008 la licitaţia organizată de Liga Profesionistă de Fotbal. Licitaţia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane a fost câştigată, însă, de consorţiul Antena1 - RCS&RDS, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro.

Postul Telesport s-a lansat pe piaţa din România pe 1 decembrie 2003, fiind operat de compania Telesport Intermedia SRL. A funcţionat ca televiziune pay-TV în perioada martie 2005 - septembrie 2006.

Horaţiu Nicolau deţine în prezent funcţia de director general al Telesport, în timp ce director executiv al televiziunii este Vlad Enăchescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici