Tenorul Operei Naţionale Bucureşti Hector Lopez a câştigat un concurs de canto în Polonia

Tenorul Hector Lopez, prim solist al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), a câştigat cea de-a XIII-a ediţie a concursului internaţional de canto organizat de Opera na Zamku (Opera la Castel), teatrul liric din Szczecin (Polonia).

398 afișări
Imaginea articolului Tenorul Operei Naţionale Bucureşti Hector Lopez a câştigat un concurs de canto în Polonia

Tenorul Operei Naţionale Bucureşti Hector Lopez

Ediţia 2011 a concursului, în cadrul căruia, în fiecare an, spectatorii adunaţi în curtea interioară a castelului ce găzduieşte scena lirică a oraşului au ocazia să asculte câteva dintre cele mai valoroase voci lirice ale Europei, s-a desfăşurat pe 25 iunie.

Hector Lopez a fost în acest an favoritul publicului adunat în curtea Castelului Ducilor de Pomerania din Szczecin. El a câştigat inimile spectatorilor cu celebra arie "Nessun dorma" din actul al III-lea al operei "Turandot" de Giacomo Puccini (lucrare cuprinsă şi în repertoriul ONB) şi cu zarzuela "La Tabernera del puerto" de Pablo Sorozábal.

De origine mexicană, Hector Lopez a studiat muzica la Conservatorul Naţional din Mexico City, specializându-se apoi cu nume mari ale scenei internaţionale precum Renata Scotto, Placido Domingo şi Shirley Verett. Ca solist al Operei Naţionale Bucureşti, repertoriul său conţine roluri din opere de Wolfgang Amadeus Mozart, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Charles Gounod etc.

Hector Lopez nu este primul tenor al Operei Naţionale Bucureşti care câştigă competiţia poloneză. În 2008, Teodor Ilincăi şi Marius Manea au încântat spectatorii de la Szczecin cu talentul lor, cei doi artişti ajungând în prezent nume recunoscute pe cele mai mari scene ale lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici