Thomas Ciulei, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Jihlava

Documentarul "Podul de flori", de Thomas Ciulei, a luat premiul secţiunii Between the Seas a Festivalului Internaţional de Film de la Jihlava (Cehia), care s-a desfăşurat între 24 şi 29 octombrie, informează revista de specialitate Variety.

22 afișări
Imaginea articolului Thomas Ciulei, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Jihlava

Documentarul "Podul de flori", în regia lui Thomas Ciulei

Potrivit sursei citate, documentarul "Podul de flori", al lui Thomas Ciulei, a luat premiul secţiunii Between the Seas, ce are ca obiectiv prezentarea filmelor din Europa Centrală şi de Est.

Filmul lu Ciulei descrie modul în care un bărbat din Republica Moldova are grijă de cei trei copii ai săi, în încercarea de a avea o familie normală, cât timp soţia sa este plecată la muncă în străinătate.

Marele premiu al festivaluluia revenit peliculei "Ivetka and the Mountain" de Vit Janecek.

Filmul, care a concurat în secţiunea Czech, prezintă reacţiile a două tinere la o presupusă apariţie a Fecioarei Maria.

O menţiune specială a revenit producţiei "Redemption Attempt of TV Repairman Josef Lavocka in Nine Scenes" de Lukes Koke. 

Documentarul argentinian "Iraqui Short Films" de Mauro Andrizzi a câştigat premiul secţiunii Opus Bonum, în timp ce documentarul "Rene" de Helena Trestikova, ce spune povestea unui criminal în serie şi care anul acesta a primit distincţia Academiei Europene de Film, a câştigat premiul publicului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici