Tribeca Film Institute a desemnat proiectele câştigătoare la "film documentar"

Tribeca Film Institute a anunţat câştigătorii pe 2009 ai Gucci Tribeca Documentary Fund, o serie de şapte granturi ce totalizează 100.000 de dolari, informează variety.com.

44 afișări
Imaginea articolului Tribeca Film Institute a desemnat proiectele câştigătoare la "film documentar"

Tribeca Film Institute a desemnat proiectele câştigătoare la "film documentar" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectele care vor beneficia de această finanţare au fost alese de un juriu din care au făcut parte Dan Cogan, Abigail Disney, Philiip Gourevitch, Julia Ormond şi Sam Pollard.

Cele şapte proiecte câştigătoare sunt:

"Enemies of the People" de Rob Lemkin şi S. Thet,

"Anatomy of Poverty" de Elinyisia Mosha,

"The Promise of Freedom" de Beth Murphy,

"Marathon Boy" de Gemma Atwal,

"Made in India" de Rebecca Haimowitz şi Vaishali Sinha,

"Growing Small" de Jyllian Gunther şi

"Born Under Fire" de Jairo Eduardo Carillo.

Juriul a selectat proiecte care promovează schimbările sociale şi clarifică anumite probleme care nu au beneficiat de o suficientă acoperire mediatică în trecut.

Festivalul de Film Tribeca a fost înfiinţat în 2002 de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hartkoff pentru revitalizarea vieţii culturale a Manhattan-ului, cartier al New York-ului, după atacurile din 11 septembrie 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici