TVR a avut în 2013 un profit de 2,5 milioane lei, însă datoriile istorice sunt de 800 milioane lei

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a avut în 2013 un profit de circa 2,5 milioane de lei, însă datoriile istorice ale Televiziunii Române se ridică la 800 de milioane de lei, a anunţat Stelian Tănase, directorul general interimar al instituţiei, miercuri, într-o conferinţă de presă.

165 afișări
Imaginea articolului TVR a avut în 2013 un profit de 2,5 milioane lei, însă datoriile istorice sunt de 800 milioane lei

TVR a avut în 2013 un profit de 2,5 milioane lei, însă datoriile istorice sunt de 800 milioane lei (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Potrivit lui Stelian Tănase, veniturile Televiziunii Române în 2013 au fost de aproximativ 544 de milioane de lei, în timp ce cheltuielile au fost de aproximativ 541 de milioane de lei. Astfel, TVR a încheiat anul trecut cu un profit net de circa 2,5 milioane de lei.

"În 2013 avem un început de redresare. Am avut un profit de 2,5 milioane de lei, dar, în raport cu pierderile cumulate, nu înseamnă nimic", a spus Stelian Tănase. El a precizat că este necesară o perioadă de linişte de câţiva ani, pentru redresarea televiziunii publice.

"Nu se pot face miracole. Este o situaţie istorică, oricine ar fi venit s-ar fi confruntat cu ea inevitabil", a spus Stelian Tănase.

El a mai spus că datoria Televiziunii Române, aşa cum am găsit-o el la preluarea conducerii TVR, pe 20 decembrie 2013, este de 800 de milioane de lei (aproximativ 180 de milioane de euro). "Nu ştiu ce altfel de companie nu ar fi fost declarată în faliment cu o astfel de datorie", a spus Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici