Twitter ar putea fi vizat de fraude privind identitatea

Site-ul de socializare şi micro-blogging Twitter ar putea fi vizat de furturi de identitate, avertizează experţi din cadrul poliţiei cu ocazia unui simpozion desfăşurat în Australia, la care participă şi specialişti români, relatează Brisbane Times în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Twitter ar putea fi vizat de fraude privind identitatea

Twitter ar putea fi vizat de fraude privind identitatea

Adjunctul comandantului Poliţiei din Queensland, Ian Stewart, a declarat că obiectivul Simpozionului asupra Infracţiunilor privind Identitatea, care se va desfăşura începând de luni, timp de trei zile, la Royal Pines Resort, este discutarea noilor inovaţii care apar în rândul hoţilor de identitate.

Poliţia afirmă că informaţii personale care se găsesc de obicei postate pe site-uri aparţinând unor reţele sociale ca Facebook reprezintă "o mină de aur" pentru infractorii care folosesc Internetul pentru a fura identităţi. Costurile fraudelor privind identitatea în vederea contractării de împrumuturi sau creării de carduri de credit în numele victimelor se situează, în Australia, între 1,3 şi 3 miliarde de dolari anual.

Un alt oficial, detectivul Brian Hay, a declarat că folosirea Internetului de către hoţii de identitate a transformat această infracţiune într-o problemă globală. El a declarat că nu a fost niciodată membru al Facebook, dar s-a reţinut să sfătuiască pe cinevă să nu îşi creeze un cont într-o asemenea reţea.

"Ceea ce putem face este să lucrăm împreună pentru a face hoţii vulnerabili. Gândiţi-vă la ceea ce puneţi acolo, luaţi în considerare consecinţele pe termen lung", a spus Hay. "Trebuie să dezvoltăm o cultură a vigilenţei. Astăzi poate fi Facebook, mâine poate fi Twitter", a continuat acesta. Între altele, el a cerut tuturor să distrugă documentele care conţin detalii personale înainte să fie aruncate la gunoi.

La acest simpozion participă invitaţi din cadrul poliţiei din România, Nigeria şi Olanda, iar reprezentanţi ai FBI urmează să participe pentru dezvoltarea de căi comune de a combate furtul de identitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici